Sokkoló dolgok derülnek ki Armie Hammerről a róla szóló dokusorozatban

A szépreményű filmsztár ügye már eddig is hátborzongató volt, most azonban láthatjuk majd, amint áldozatai és családtagjai mesélnek arról, ki ez az ember valójában, mit tett velük, és hogy milliárdos felmenői között hányan követtek el erőszakos cselekményeket.

Armie Hammer azóta nem kap színészként munkát, hogy 2021 januárjában a közösségi médiában őt több nő fizikai- és szexuális-, illetve érzelmi bántalmazással és manipulációval vádolta. És bár Hammer végigcsinált egy, a kollégája, Robert Downey Jr. által finanszírozott, hat hónapos elvonókúrát, majd a Kajmán-szigetekre vonult vissza (ahol jelenleg állítólag egy szállodában dolgozik) – úgy tűnik, a világnak még mindig nincs elege ebből a gyomorforgató történetből… 

A Discovery+ ugyanis dokumentumsorozatot készített House of Hammer címmel Armie Hammer ügyéről – és egész családjáról. Egy olyan, rövid előzetes jelent meg ugyanis a sorozatról, amelyből kiderül:

nem csupán a jóképű színész, hanem annak több felmenője is többször került már a rendőrség látkörébe erőszakos cselekmények miatt. 

A sorozat nézői nemcsak a férfi egykori barátnőinek elképesztő beszámolóit hallgathatják végig, hanem vérfagyasztó üzenetváltásokat olvashatnak, valamint a Hammer által a nőknek küldött privát hangüzeneteket is a közönség elé tárják a készítők. 

A House of Hammer fő motorja a család egyik tagja, Casey Hammer, aki a családnak először „nevet csináló” olajmágnás, Armand Hammer unokája – és Armie Hammer nagynénje. A nő tanácsadóként segítette a stáb munkáját a családja állítólagos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos múltjának feltárásában, és már az előzetesben megígéri, hogy lerántja a leplet családja sötét titkairól. 

„Nagyítsd fel a Succession című sorozatot (Magyarországon Utódlás címen fut – a szerk.) egymilliószorosára, és megkapod a családomat. Ha hiszünk az ördöggel való üzletelésben, a Hammerek a totemoszlop tetején állnak” – magyarázza az előzetesben Casey Hammer. 

Jason Sarlanis, a Discovery bűnügyi tartalmakkal foglalkozó elnöke úgy nyilatkozott, hogy „az Armie Hammer ellen az elmúlt években felhozott, nemi erőszakkal és visszaéléssel kapcsolatos vádak csak a jéghegy csúcsát jelentik, ha a Hammer családról van szó. A House Of Hammerben olyan, igazán felkavaró részleteknek és baljós titkoknak lehetünk szemtanúi, amelyeket a pénz és a hatalom nem volt képes örökre rejtve tartani. Ez a dokumentumfilm fontos platformot biztosít azoknak a hihetetlenül bátor nőknek, akik előálltak, hogy megosszák történetüket, és reméljük, hogy bátorságuk másokat is arra inspirál majd, hogy párbeszédet folytassanak a társadalomban tapasztalható visszaélésekről.”

A háromrészes dokumentumsorozat Elli Hakami és Julian P. Hobbs rendezésében szeptember 2-án debütál a Discovery+-on. 

Kiemelt kép: Armie Hammer 2022. július 18-án, Los Angeles-ben – MEGA/GC Images/Getty Images