Véget vethet Armie Hammer karrierjének a kannibálbotrány

Armie Hammer Hollywood egyik legfelkapottabb, legígéretesebb férfi sztárja. Mostani botránya azonban, melyben aggasztó tartalmú, többek között kannibalizmusról fantáziáló üzenetek küldésével vádolják, véget vethet a pályájának. Jennifer Lopezzel készülő filmjéből máris távozott, állítólag önként.

Mégsem játssza el a Shotgun Wedding című akcióvígjáték főszerepét Armie Hammer, akit aggasztó tartalmú, többek között kannibalizmusról fantáziáló üzenetek küldésével vádolnak. A színész a vádakra mindössze annyit reagált, hogy nem akar ezekre a marhaságokra válaszolni, de az ellene elkövetett „gonosz és hamis” online támadások miatt most nem tud jó lelkiismerettel elutazni Dominikára, hogy ott forgasson négy hónapig. Neki most inkább a családjával kell lennie, ezért száll ki a filmből, amiben a filmet gyártó cég, a Lionsgate is támogata, írja a The Hollywood Reporter.

A Shotgun Wedding női főszereplője Jennifer Lopez, ő játssza a menyasszonyt, aki leendő férjével (ő lett volna Hammer) úgy dönt, hogy egy távoli, egzotikus helyszínen házasodnak össze. Oda is csődítik a teljes rokonságot és a barátaikat, akik azonban emberrablás áldozatai lesznek, és a párra vár a felladat, hogy valahogy kiszabadítsa őket. A Shotgun Wedding valószínűleg nem az egyetlen produkció lesz, amit a színésznek ott kell hagynia.

Armie Hammer karrierjének egy House of Effie nevű Instagram-oldalon megjelent chatüzenet válogatás vethet véget.

Ezeket a színész állítólag a barátnőinek küldte. A House of Effie szerint Hammer több korábbi barátnője kapott tőle hasonló üzeneteket.  A szövegek elég furcsa stílusban, de még furcsább tartalommal Hammer állítólagos szexuális fantáziáiról szólnak, és szerepel bennük emberevés, csonkítás és nemi erőszakra utalás is. Az egyik üzenetben a színész a vádak szerint azt írta, hogy meg akarja enni a barátnőjét, és most már 100 százalékig biztos benne, hogy kannibál. Máshol arról ír, hogy ha levágná a barátnője egyik lábujját és a zsebében tartaná, akkor mindig a birtokában lehetne a nő egy részének. De ír szadomazo fantáziákról, és erős birtoklási vágyáról is.

Jó irányba változott

Az üzenetek valódisága kérdéses, ráadásul az Instagram-oldalt időközben privátra állították, majd levették róla a chatüzenetekről készült fotókat. Ugyanakkor amíg láthatóak voltak, addig egy korábban sehol nem látott, privát fotó is szerepelt köztük, amelyen Hammer a kezével a nyakán szerepel, ujján jellegzetes tetoválásával.

A Daily Mail nevű brit bulvárlap pedig azt állítja, hogy a színész volt felesége, Elisabeth Chambers szerint az üzenetek valódiak.

 Sőt, azt is írják, hogy korábban Hammer több barátnője is megkereste Chamberst, és a tévés hisz ezeknek a nőknek. Állítólag olyan is akadt közöttük, akinek terápiára volt szüksége, hogy feldolgozza a színésszel való traumatikus kapcsolatát. Armie Hammer és Elisabeth Chambers még házasok voltak, amikor ezek az üzenetek állítólag íródtak 2016 és 2020 között. A pár tizenhárom évig volt együtt, tíz évet éltek házasságban, két gyerekük született, és tavaly nyáron váltak el, többek között azért, mert a színész megcsalta Chamberst.

Az üzenetek kapcsán előkerült az is, ahogy Hammer korábban több interjújában, köztük egy 2013-as Playboy-interjúban beszélt a szexuális életéről. „Szerettem megragadni a nyakat és a hajat. De aztán megnősülsz és a szexuális étvágyad megváltozik” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte jó irányba változott és nem szenved a házasságban, de mégsem rángathatja a felesége haját szex közben. „Eljutsz egy pontig, ahol azt mondod, túlságosan tisztellek ahhoz, hogy megtegyem ezeket a dolgokat, amiket szeretnék”. Később azt mondta, hogy ennek a beszélgetésnek az a tanulsága, hogy az ember ne igyon, amikor interjút ad. Időközben előkerült egy videó is, amin a színész vezetés közben sört iszik, és egy barátja tenyeréből felnyal valami drognak látszó anyagot.

Egy ígéretes karrier vége?

Armie Hammert nemrég a Netflix A Manderley-ház asszonya című filmjének főszerepében láthattuk, és további hat film és egy tévésorozat vár bemutatásra vagy készült volna vele a közeljövőben. Játszik többek között Kenneth Branagh sztárokkal telezsúfolt Agatha Christie adaptációjában, a Halál a Nílusonban, ami idén ősszel mutatnak majd be. Szerepel a Crisis című drámában is Gary Oldman mellett, ez a film az Egyesült Államokban egyre komolyabb problémának számító gyógyszerfüggőség kérdését járja körül. De tervben volt vele egy minisorozat The Offer címmel és egyik legnagyobb sikerének, a Szólíts a neveden című filmnek a folytatása is.

Hammert ez a romantikus film tette igazán ismertté, de már előtte is olyan filmekben játszott, mint a Social Network – A közösségi háló, a Tükröm, tükröm, az Éjszakai ragadozók vagy a Hotel Mumbai. A karrierje felszállóágban volt, sokan őt tartották a következő Brad Pittnek, amit a vele tervezett rengeteg film is bizonyít. Kérdés, hogy mennyit árt ennek a karriernek a mostani botrány.