Izzadni kevésbé, ragyogni annál inkább lehet ezekben a darabokban.

Évszázadokon át – amíg a pamut át nem vette az uralmat – a lenvászon volt a ruhák első számú alapanyaga. Ez a természetes, növényi eredetű matéria most újra előtérbe került, a divatvilág – a Diortól az Jacquemusön át az Alexander McQueenig – ismét felfedezte magának, ami nem is csoda, hiszen pozitív tulajdonságainak sora elég hosszú:

  • rendkívül erős,
  • mégis könnyű,
  • strapabíró,
  • időtálló,
  • jól szellőző,
  • környezetbarát,
  • kényelmes viselet
  • és egyszerű a tisztítása is.

Egyetlen hátránya, hogy könnyen gyűrődik, de mentségére szolgáljon, hogy legalább vasalni is könnyen lehet.

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A lenvászonból készült ingek, nadrágok, szoknyák és ruhák tehát minden kívánalmunknak megfelelnek, amit egy nyári ruhadarabtól elvárunk, és mivel a nyár hátralevő része igencsak melegnek ígérkezik, még nem késő beszerezni belőlük néhányat.

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Maradhatunk az alapdaraboknál – egy natúr színű, klasszikus szabású lening vagy lenruha garantáltan évekig jó szolgálatot tehet –, de a 2022-es nyári trendek izgalmas megoldásokkal buzdítanak minket arra, hogy legyünk egy kicsit bevállalósabbak.

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Élénk színek

Az idei nyár az élénk színeket élteti, a vibráló árnyalatok pedig a kedvenc természetes anyagunkon is jól mutatnak. A légies, laza lenvászonból most neonzöld, Barbie-rózsaszín és kanárisárga darabokat is találhatunk.

1. Rövid ujjú ruha, United Colors of Benetton – modivo.hu, 23 070 Ft 2. Blézer és bermudanadrág, F&F, 9990 Ft és 5090 Ft 3. Ujjatlan felső és aszimmetrikus szoknya, Printa, 14 000 Ft és 20 930 Ft

Vagány kivágások

Egy különleges dekoltázs, egy meglepő kivágás a ruha oldalán, netán a hátán – ezek az extra részletek teszik igazán érdekessé az alapvetően a minimalista stílushoz kötött lenvásznat. A kivágások még jobban engedik lélegezni a bőrt a kánikulában, nem mellesleg nagyon szexivé teszik az adott darabot!

1. Miniruha, Forever New – zalando.hu, 47 990 Ft 2. Rojtos ruha, H&M, 17 995 Ft 3. Miniruha, Faithfull The Brand – sparklemond.hu, 84 990 Ft

Mennyi minta!

Levél- és virágminta, Dél-Amerika ihlette printek és absztrakt festések – van miből válogatni a minták szerelmeseinek is. Bújjunk ilyen játékos darabokba reggel, és egész napra garantált a jókedv. Plusz nem is kell már sokat agyalnunk a szettünkön, egy ilyen látványos ruha elviszi a show-t.

1. Overall övvel, C&A, 34.99 euró 2. Midi ruha, Levi’s – answear.hu, 33 990 Ft 3. Blézer és sort, Max & Co., 80 062 Ft és 43 312 Ft

Kiemelt kép: Getty Images