Megnéztük és kipróbáltuk, hogyan készítik fel a sztárok bőrét a sminkesek a vörös szőnyegre

Amit sminkkel nem lehet eltüntetni: gyors tippek a hibátlan bőrért. Nem csak a sztároknál működnek, némelyik a mi leharcolt bőrünkön is bevált.

A bőr előkészítése a különleges események előtt fontos és kihagyhatatlan rutin. Minden sztárnak és sztársminkesnek vannak rá módszerei, ezeket vettük most górcső alá és próbáltuk ki reggelente, a napindító Teams-mítingek előtt. Az ápolási lépések legfőbb célja, hogy az arcbőrt jól sminkelhető, minimális korrekcióra szoruló, lehető legjobb formájába hozza. A legfontosabb, leginkább elvárt eredmények a következők: a szem alatti duzzanatok és sötét karikák eltüntetése, a pórusok összehúzása, és az, hogy a fáradt, fakó arcbőrt egy tinédzser egészséges pirospozsgás üdeségére cseréljük. Nézzük, melyik módszer mit hozott a számunkra!

1. Peeling és ápolás, több rétegben

Charlotte Tilbury sztársminkes a Net-á-porter magazinjának számolt be a vörös szőnyeges rutinjáról. Ő természetesen csak saját márkájának termékeit használja, és a rutin lényege az alapos peeling, ami segít megszabadulni a fakó benyomást keltő elhalt hámsejtektől, majd egy feszesítő, hidratáló fátyolmaszk, végül pedig a gazdag hidratálás arcra, szemkörnyékre. Mi gondosan követtük a rutin lépéseit, itthon is elérhető termékekkel, amelyek között drágább és olcsóbb is volt. A peeling valóban sokat dobott az az arcszínen, viszont a nyári hőségtől megduzzadt vonásainkon csak akkor segített a fátyolmaszk, amikor a hűtő legfelső polcára tettük éjszakázni. És még így is jó alaposan át kellett masszírozni az arcunkat a hatóidő lejárta után. Úgy viszont egész vállalható lett a végeredmény. Extra lépésként mi még alaposan bekentük ajakápolóval a szánkat, majd ledörzsöltük az elhalt hámsejtekkel együtt, hogy a tartós rúzst kellően hidratált és tiszta alapra tudjuk felvinni – ne kezdjen el leszállingózni a bőrünkkel együtt fél órával a felvitel után.

Ezeket a termékeket használtuk:

Solanie Quick Fine Enzyme Peeling Gel hámlasztó gél, Garnier SkinActive Hyaluron Shot hidratáló, feltöltő fátyolmaszk, Kiehl’s Super Multi Corrective Cream öregedésgátló krém (szemkörnyékre is ezt használtuk), Mádara IMMU ajakápoló

2. Masszázs, amíg meg nem szépülünk!

Morag Ross, hollywoodi óriásprodukciók, illetve olyan sztárok sminkese, mint Cate Blachett vagy Scarlett Johansson, a masszázsra esküszik. Szerinte ez olyan, mint „egy kiadós edzés az arcnak”, mondta a Who What Wear online magazinnak. Felfrissíti, energetizálja, beindítja a nyirok- és vérkeringést, lelohasztja a duzzanatokat. Ő kézi és gépi masszázst is szokott alkalmazni – mi mindkettőt kipróbáltuk, természetesen különböző napokon. A gépi masszázshoz az igencsak borsos árral bíró Foreo Bear arcfeszesítő készüléket használtuk, ami egy hozzá ajánlott szérummal, apró pulzálással és mikroáramos technológiával masszíroz, feszesít. A másik napon egy semleges arcolajat használtunk alapnak, és kezeinkkel masszíroztuk át az arcunkat, nyaktól indulva, fel- és kifele irányuló mozdulatokkal. Nos, a Foreo hosszú távú hatásairól még nem tudunk beszámolni, rövid távon azonban a két módszer hasonló eredményt hozott. Az apró ráncok kisimultak, a duzzanatok leapadtak, felpezsdült az arcbőr, ám a nap második felében már sokkal kevésbé tűntünk frissnek, mint az első módszernél alkalmazott peelinges napon. Mivel nagyon meleg van, a gépi masszázs kellemesebb élményt nyújtott, mint a kézi.

Ezeket a termékeket használtuk:

Revox Just Blend Oil Nourishing Serum arcolaj a kézi masszázshoz, Foreo Bear arcfeszesítő készülék a gépi verzióhoz

3. A kettő az egyben megoldások

Több szépségipari guru is a hibrid kozmetikumokra esküszik. Bobbi Brown és Omayma Ramzy sztársminkesek saját márkaikon belül is rengeteg olyan terméket dobtak piacra, amelyek kettős funkcióval bírnak, ötvözik a smink és az arcápoló előnyeit. Ramzy egyik kedvenc „bőrelőkészítő” módszere a pórusösszehúzó primerre vékony rétegben felvitt, bőrtápláló alapozó, amin a tökéletes blending, azaz összemosás érdekében többször is áthalad egy jade vagy rózsakvarc arcrollerrel (aminek előnyeiről ebben a cikkünkben írtunk már). Ez segít a bőrbe juttatni az aktív hatóanyagokat, és egységessé, szinte láthatatlanná teszi az alapozást. Szintén rengeteget nyit a tekinteten, és ezáltal frissít az összhatáson a megfelelően kifésült és fixált szemöldök is. Nos, talán kitalálhattátok, hogy ezzel a módszerrel értük el a leglátványosabb hatást, viszont mi is elismerjük, hogy ez azért némileg kilóg a sorból, azaz valójában csalásnak számít. Hisz még a legbőrbarátabb és leglégiesebb alapozónak is van fedő, korrigáló funkciója, ami nem elmulasztja, hanem csak elkendőzi a bőrhibákat. Ezzel együtt, ha sietünk, mi ehhez módszerhez nyúlunk majd.

Ezeket a termékeket használtuk:

Giorgio Armani Power Fabric+ súlytalan alapozó SPF 20, Catrice The Perfection Poreless Blur póruseltüntető sminkalap, Nyx Control Freak szemöldökfixáló gél, jade arcroller

Kiemelt kép: Getty Images / Canva