Egyetlen tanács követésével az érett bőr is szebben sminkelhető lesz.

A TikTok – épp úgy, ahogy az összes többi közösségimédia-platform – tele van önjelölt szépséggurukkal. Van, aki arról próbálja meggyőzni követőit, hogy kb. fél flakon alapozót kenjenek az arcukra, van, aki szerint vízzel teli pohárba kell kiadagolni az alapozót, majd csak utána felvinni a bőrre, hiszen így lesz tartós a végeredmény, míg van, aki hajtőszínező és konyhai szűrő segítségével varázsol magának természetes hatású szeplőket. Az őrültebbnél őrültebb szépségtrükkök tengerében különösen üdítően hatnak azok a videók, amelyeket valódi hozzáértők, például sminkmesterek töltenek fel a témában.

Bobbi Brown, aki a kilencvenes évek elején forradalmasította a szépségipart nude árnyalatú rúzsaival, még a pandémia kezdetén csatlakozott a TikTokhoz, és azóta is szorgalmasan osztja meg követőivel hatalmas tudását, széles körű tapasztalatait. A 65 éves amerikai sminkmester adott már tanácsokat ősz hajú nőknek és rosaceával küzdőknek is, legutóbb pedig „a legfontosabb sminktippet” árulta el a 45 év felettieknek. Videóját az Instagram-oldalán is megosztotta ezzel a leírással: „Válassz olyan formulákat, amelyek megfelelőek a bőrödnek, és amelyektől jobban nézel ki. Számomra ezek a hidratáló formulák.”

Az ominózus videóban Bobbi Brown azt mondja, hogy a legfontosabb sminktipp, amelyet a 45 év feletti nőknek adhat, az az, hogy olyan termékeket használjanak, amelyek hidratálnak, ne pedig olyanokat, amelyek szárítanak. A legendás sminkmester a magyarázat közben demonstrálja is, hogy a hidratálás miért kulcsfontosságú a bőr számára. „Ahogy idősödünk, egyre nagyobb gondot kell fordítanunk arra, hogy a sminkelt bőr textúrája simának, egyenletesnek tűnjön, ne pedig száraznak, elnehezültnek – fejti ki. – És szentül hiszem, hogy ebben a hidratálás a segítségünkre lehet.” A sminkmester azt ajánlja, hogy először hidratálókrémmel készítsük elő a bőrt a sminkelésre, hidratáló összetevőket is tartalmazó alapozót használjunk, és például pirosítóból is krémeset válasszunk, ne pedig poralapút.

Bobbi Brown munka közben 2019-ben. (Fotó: Roy Rochlin/Getty Images)

Bobbi Brown a TikTok-videóban bemutatja a krémállagú pirosító helyes alkalmazását is, sőt elárulja azt is, milyen sokoldalú tud lenni egy ilyen termék: a pirosítósticket nemcsak az orcára, hanem az ajakra is felviszi finom, ütögető mozdulatokkal.

Egy másik friss videójában Bobbi Brown egy régi tévhitet is eloszlat, miszerint negyven felett nem szabad fényes sminktermékekkel sminkelni magunkat, mondván, ezek kihangsúlyozzák a ráncokat. A sminkmester egyáltalán nem ért egyet ezzel a kijelentéssel: „Csak azért, mert elértél egy bizonyos kort, az nem jelenti azt, hogy fel kell hagynod a csillogó termékekkel. Egy kevés fény csodákat tehet a bőröddel, sőt fiatalosabbá is tehet – érvelt, majd így folytatta: – Tudod, mit? Egy leheletnyi irizálás az orcán igazán csinos. Nem azt mondom, hogy egy tenyérnyi glittert vagy csillámot vigyél fel az arcodra… de a stratégiailag jól elhelyezett fény tényleg igazán csinos.”

Ha valaki véleményére, a 42 éve a szépségiparban tevékenykedő sminkmesterére nyugodtan adhatunk. Elő hát a krémes és ragyogásfokozó termékekkel!

1. L’Oréal Paris Age Perfect alapozó bőrápoló szérum, 5699 Ft (dm) 2. MAC Cream Colour Base multifunkciós színezett krém szemre, arcra, testre, 7700 Ft 3. Essence Glow My Mind Roller highlighter, 934 Ft (lovebrands.hu) 4. Mádara Bőrörgedés-gátló színezett nappali arckrém és fényvédő SPF 50, 11 990 Ft (naturalskin.hu) 5. Lancôme Teint Idole Ultra Wear pirosító stick, 17 290 Ft (Douglas)

Kiemelt kép: Getty Images