Így tölti a nyári szünetet Sarolta hercegnő, György és Lajos herceg

Utazás, költözés és munka – no de hol marad a szórakozás?

Arról már korábban írtunk, hogy a trónörökös pár gyermekei a szeptembert új iskolában kezdik – de addig még majdnem két hónapot pihenhetnek ők is! 
A nyolcéves György herceg és a hétéves Sarolta hercegnő a londoni otthonuktól, a Kensington-palotától nem messze található Thomas’s Battersea iskolába jártak eddig – itt pénteken volt az utolsó tanítási napjuk; míg négyéves kisöccsük, Lajos herceg szerdán sétált ki utoljára a Willcocks Nursery School kapuin. 

Köztudott, hogy az iskolai szünetekben a Cambridge-család rendre a norfolki vidéki otthonukba, Anmer Hallba települ át Londonból, a szülők pedig már korábban is meséltek arról, hogy gyermekeik milyen tevékenységekbe szeretnek belefeledkezni szabadidejükben (imádnak sütni-főzni, de sokat kézműveskednek is).

Konkrét nyári programtervükről egyelőre azt lehet tudni, hogy György herceg vasárnap szüleivel együtt megtekintette a wimbledoni férfi teniszdöntőt – az első sorban, a királyi páholyban foglalt helyet, majd a hőn áhított trófeát is megérinthette, amikor a család a győztes Novak Djokovicsnak gratulált. Valamint tudható, hogy az ifjú herceg már nagyon készül július 22-én esedékes kilencedik születésnapjára – és hogy addig sem fél bepiszkolni kezeit

Egy walesi kecskefarmon tett márciusi látogatásuk során Katalin elárulta, hogy a nyolcéves kis herceg hogyan segít az Anmer Hall birtokon. Amikor Vilmos herceg Gary és Jess Yeomans farmtulajdonosokat az egyik istállójukban tartott silózó robotgépről kérdezte, Gary elmondta, hogy azt a takarmány mozgatására használják, mire Katalin elárulta: „Györgynek is ez volt a munkája félévi szünetben, a takarmány mozgatása.” Így valószínűleg az idei nyári szünetre is azt tervezik, hogy György besegít a ház körüli teendőkbe, mondjuk, gondozza az állatokat, hiszen az is nagyon közel áll a leendő király szívéhez.
Családi örökség lehet a természet szeretete, évekkel ezelőtt ugyanis a Happy Mum, Happy Baby podcastnek adott interjúban fogalmazott úgy a herceg édesanyja, hogy akkor a legboldogabb, amikor a családdal „kint van a szabadban, és mindannyian piszkosak”.
Imádnak tábortüzet gyújtani, amellett ücsörögni és kolbászt sütni, de gyakran láthatjuk a családot a természetben barangolni és bohóckodni – feltehetőleg tehát a kültéri programokból sem lesz hiány náluk idén nyáron. 
Ami a nyaralást illeti: gyakran járnak a Scilly-szigetekre és Skóciába is – igen valószínű, hogy utóbbit ebben az évben sem hagyják ki látogatásaik közül, hiszen a kicsik dédmamája, a királynő minden augusztusban a Balmoral birtokon nyaral. Szívükhöz közel áll továbbá Jordánia és a karibi Mustique szigete is – amelyet a királynő húga, Margit hercegnő anno úgy jellemezett: „az egyetlen hely, ahol pihenhetek”. 
Vakáció ide vagy oda, az idei nyár főattrakciója a család számára így is a költözés lesz: a trónörökösi pár ugyanis a Kensington-palotából a nagyjából ötven kilométerre nyugatra fekvő Berkshire-ben rendezi be állandó bázisát – bennfentesek szerint a windsori birtokon lévő Adelaide Cottage-ot fogják elfoglalni. 

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images