Egyszerűen kisétált a moziból, annyira pocséknak tartotta.

A legendás író véleményét mérvadónak tekinthetjük, hiszen minden idők legsikeresebb történetei az ő nevéhez fűződnek (például A remény rabjai, az Az, A ragyogás, a Tortúra, a Halálsoron vagy az Állattemető).

Linwood Barclay regényíró a Twitteren osztotta meg a követőivel a hírt, miszerint a Jurassic World Dominion című film különleges számára abból a szempontból, hogy hosszú évek óta ez az első film, amelyiknek kisétált a vetítéséről. Erre a bejegyzésre válaszolva írta meg Stephen King, hogy az ő felnőtt élete során egyetlen filmmel járt így, az pedig a Transformers volt.

Persze volt a követők között, aki alig akart hinni a szemének, egy felhasználó pedig meg is kérte Kinget, hogy pontosítson adott válaszán: tudniillik az 1986-os rajzfilmre vagy Michael Bay alkotására gondolt-e. Az író megerősítette, hogy Michael Bay első Transformers-filmjéről sétált ki – arról, amelynek főszerepeiben Shia LaBeouf és Megan Fox parádézott, és igazi kasszasikernek számított 2007-ben.

King azonban nem csinált nagy ügyet nyilatkozatából, sőt, azt írta, kíváncsi lenne, mások milyen filmeket voltak képtelenek végigülni moziban. 

Keith Olbermann amerikai sportkommentátor azt írta, ő A Keresztapa 3. Los Angeles-i premierjét hagyta ott – bár a bejegyzése alapján ez kevéssé a filmen magán, sokkal inkább a nézők viselkedésén múlt, ugyanis „A terem tele volt Keresztapa-rajongókkal, akik mind éljeneztek, amikor a lányt lelőtték, és nevettek, amikor az anya sikított” – emlékezett vissza. 

Többen említették Nicole Kidman és Ewan McGregor közös filmjét, a Moulin Rouge-t; volt, aki azt írta, „az egyetlen film, amiről valaha is kisétáltam. Nem tudom, miért utasította el a testem és az elmém, de egyszerűen képtelen voltam még egy másodperccel tovább ott ülni” – ebben az érzésben azonban mi kevéssé tudunk osztozni. 

Egy felhasználó azonban épp az író egyik regénye alapján készült filmet, A ragyogást említette – szerinte ugyanis az adaptáció borzalmasan sikerült, és elképzelni sem tudja, milyen érzések kavarogtak az íróban, mikor meglátta, mit hoztak össze a könyvéből. Stephen King korábban maga is kifejtette nem túl hízelgő véleményét ezzel kapcsolatban, ő úgy fogalmazott, hogy a film olyan, mint egy „gyönyörű, nagy Cadillac, amelyikből hiányzik a motor”.

Kiemelt kép: Stephen King Stephen Colbert műsorában 2021. augusztus 9-én – Fotó: Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images