Al Pacino szerint ez a színész játszhatná az ő karakterét a Szemtől szemben folytatásában

Michael Mann író-rendező állítólag augusztus 9-én Heat 2. címmel jelenteti meg a krimi újabb kötetét. 

Al Pacino és Robert De Niro múlt héten a Tribeca Filmfesztiválon ünnepelte a nagy sikerű film 25. évfordulóját. Az esemény sajtótájékoztatóján azt kérdezték Al Pacinotól, hogy amennyiben a kriminek folytatása készülne, szerinte ki lenne a legalkalmasabb színész a korábban általa eljátszott Vincent Hanna hadnagy megtestesítésére.

„Timothée Chalamet – válaszolta nemes egyszerűséggel. – Csodálatos színész és nagyon jóképű.” Nos, mindezzel mi is csak egyetérteni tudunk.

De a fiatal színész nem csak a mi fejünket csavarta el teljesen, Hollywoodban ugyanis már most a legnagyobbak között tartják számon, gyakran hasonlítják Leonardo DiCaprióhoz, nem mellesleg pedig már egy Oscar-jelölést is bezsebelt a Szólíts a neveden főszerepéért, egy évvel később pedig a Beautiful Boy-ban nyújtott alakításárért a Golden Globe-ra is esélyes volt. Ezen kívül olyan kasszasikerekben csillogtatta már meg tehetségét, mint a Lady Bird, a Kisasszonyok, vagy éppen az idén nem kevesebb mint hat darab Oscart kiérdemlő, új Dűne-film.

Források szerint a második rész az annak idején Robert De Niro-alakította bűnöző, Neil McCauley és Hanna hadnagy életének az első film előtti és utáni időszakát is bemutatja majd. 

A Szemtől szemben 1995-ben jelent meg, és Pacino akkor már ünnepelt sztárnak számított a Keresztapában nyújtott alakításának köszönhetően. A készítők idén ünneplik a legendás maffiafilm megjelenésének 50. évfordulóját.

Kiemelt kép: Al Pacino és Lyndall Hobbs a Szemtől szemben Los Angeles-i premierjén, 1995. december 6-án – Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images