Testi sértéssel vádolja kollégája Johnny Deppet

Bevált recepten ne változtass, gondolhatta Johnny Depp, amikor felkérte az ügyvédjét.

Az Amber Heard elleni győzelem után újabb közös perre készül Johnny Depp és Camille Vasquez, a színészt ugyanis nemrég azzal vádolták meg, hogy 2017-ben a Hazugságok városa című film forgatásán bántalmazta a stáb egyik tagját, Gregg Brooksot.

A vád szerint Depp „rosszindulatúan és erőszakosan” kétszer bordán ütötte Brooksot forgatás közben, majd közölte vele, hogy 38 millió forintnak megfelelő összeget fizet neki, ha hajlandó megpofozni őt. Depp állítja, hogy Brooks másokat provokált a forgatáson, és ő csupán önvédelemből cselekedett. Ez a fajta viselkedés állítólag nem áll távol a színésztől, mint ahogy erről ex-jegyese, Jennifer Grey is beszélt nemrég.

A filmsztár a testi sértési és személyiségi jogi perben ismét azt a Camille Vasquezt kérte fel képviseletére, akit az egész világ megismerhetett a sztár nagy médiaport kavart, volt felesége, Amber Heard elleni rágalmazási perének során. Vasquez és Ben Chew vezette jogi csapatával Depp diadalmas győzelmet aratott abban a perben, így valószínűleg Brooks ügyvédeinek sem lesz könnyű dolga a színésszel szemben. Egyébként Vasquezt a győzelem után ügyvédi irodája, a Brown Rudnick partneri szintre léptette elő. 

Az újabb per hivatalos jogi dokumentumaiban Brooks azt állítja, hogy Depp tettei „szándékosak és rosszindulatúak” voltak, és a színészt kizárólag az motiválta, hogy őt megalázza. Brooks azt is kijelenti, hogy Depp „ellenséges, bántalmazó és veszélyes” munkahelyi környezetet teremtett ittasságával és indulatosságával, valamint hogy őt magát végül amiatt rúgták ki a filmből, hogy nem volt hajlandó aláírni a perlési jogáról való lemondását. 

A tárgyalás július 25-én kezdődik, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kamerákat beengednek-e majd a tárgyalóterembe.

Kiemelt kép: Getty Images