Ez az új – és hatásos – hajápolási őrület hódít a TikTokon

Az úgynevezett „tálas” módszer segítségével a haj hidratáltabb és fényesebb lesz, mint valaha – figyelem, göndör hajúak előnyben!

Akinek egyenes szálú haja van, az nyilván göndör fürtökről ábrándozik – és viszont. Az biztos, hogy mindkét hajtípusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai: akinek például göndör vagy hullámos fürtjei vannak, minden bizonnyal megtapasztalta már, hogy balzsam ide vagy oda, hajmosás után szinte önálló életet éltre kelnek a nehezen kezelhető gubancok. A TikTokon terjedő, pofonegyszerű „tálas” módszer azonban nemcsak ragyogóvá, de kezelhetőbbé is teszi a makacs fürtöket.

Lizzie Carter influenszer, egykori fehérnemű- és divattervező évekig küzdött a rakoncátlan göndör tincsek megszelídítésével – sikertelenül. És végül ez volt az, ami arra sarkallta, hogy csapot-papot hátrahagyva búcsút intsen addigi karrierjének, és mindössze 29 évesen piacra dobja saját hajápolási termékét (a vegán Only Curlst), ami azóta hajápoló termékek széles választékává nőtte ki magát, és hatalmas sikereknek örvend a szépségápolás piacán. Carter számtalan otthoni módszert kikísérletezett már, tanácsait pedig előszeretettel megosztja a követőivel is. Legújabb házi módszere egyszerűbb, mint gondolnánk, a göndör haj otthoni ápolását bemutató videóját több mint 5 millióan látták már. Szerinte egy nagyobb tál és némi hajbalzsam – no és persze egy kis türelem – segítségével sokkal látványosabb eredményt érhetünk el, mint a hagyományos hajmosási szokásainkkal. De miért is olyan szuper ez az új módszer?

Fotó: Getty Images

Lizzie szerint a tálban történő balzsamos hajöblítés sokkal hatékonyabbá teszi hajápoló termékek felszívódását „Mindig azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy a hajápoló termékeket jó nedves hajra vigyék fel.

A göndör haj ugyanis nedves állapotban a legsimább. Ha a termékeket többszöri, nagyobb tálban történő áztatás során alkalmazzuk, abból sima és gubancmentes tincsek születhetnek a száradás után – ellenben a hagyományos, zuhany alatti öblítéssel.”

A tálas módszer során a kondicionáló egy részét értelemszerűen leöblítjük, és mivel a tálban landol, a következő öblítésnél újra felhasználhatjuk, a hatóanyagok pedig a vízzel keveredve sokkal hatékonyabban szívódnak a hajszálainkba, ami hajmosás után extra hidratáltságot kölcsönözhet a rakoncátlan és száraz tincseinknek.  

A tálas módszer lépésről lépésre

  • Először a szokásos módon mosd meg és kondicionáld a hajadat. Fontos, hogy ne öblítsd le a balzsamot, és azzal együtt fésüld át a tincseidet. Ezután lemoshatod, és ki is léphetsz a zuhany alól.
  • Helyezz a nedves hajra göndörítő szérumot és balzsamot, majd alaposan masszírozd bele a tincseidbe.
  • Tölts meg egy tálat meleg vízzel. Mártsd bele a hajadat, majd óvatosan nyomkodd ki belőle a vizet.
  • Ismételd meg a folyamatot ugyanazzal a vízzel még egyszer, és kész is a csodásan csillogó, könnyen kezelhető hajkorona.

@curlyzia.xo Reply to @comegetyacurl beginning to end how I do the bowl method ☺️ this has helped so many curlies, I hope it will help you to! #bowlmethod #curly ♬ Iko Iko (My Bestie) (feat. Small Jam) - Justin Wellington

A módszer nemcsak göndör, de a hullámos és sima fürtök kezelhetőségét is megkönnyíti, ebben segítenek az alábbi videók is, íme:

Göndör hajon:

@studioanna Bowl Method Created by @Zia 🥰 🤍 Made to Really Help Create Volume and Definition!! After the ending results😍 What do we think? 💓✨ #beauty #hair #curls #curly #curlyhair #curlyhairroutine #howto #bowlmethod #fun #naturalhair ♬ original sound

Száraz göndör hajon:

@janyllpena Bowl method for extra hydration #curly #cacheada #hairtutorial #haircare #nymirl #curlmagic #curls ♬ original sound - victoria 🤍

Hullámos hajon:

@honchodoesstuff UMMM ALL HAIR TYPES ARE BEAUTIFUL AND I ❤️ MINE #DealGuesser #fyp #foryou #fypシ #curlyhair #wavyhair #wavygirl #curlygirl #bowlmethod ♬ Put Your Records On - Ritt Momney

Egyenes hajon:

@reilsandtash We were doing this as a joke but it actually ~kinda~ worked 👀 #curlygirlmethod #fyp #roommate #straighthair #asitwas ♬ As It Was - Harry Styles

Kiemelt kép: Getty Images