„A fájdalom teljesen elnyelt, elpusztította és semmivé zúzta a lelkemet” – írta Elvis lánya, aki az Elvis című zenés filmdrámáról is beszélt.

Benjamin Keough elképesztően hasonlított a Királyra. Ikonikus nagyapja árnyékából sosem tudott kitörni, és pontosan ez volt az, ami depresszióba, végül pedig 2020-ban, 27 évesen öngyilkosságba taszította: otthonában, a kaliforniai Calabasasban főbe lőtte magát.

Elvis életrajzi filmje Baz Luhrmann (Moulin Rouge!) rendezésében és Austin Butler főszereplésével júniusban kerül a mozikba, az énekesnő pedig ennek kapcsán osztotta meg Twitteren a követőkkel, hogy miért tűnt el a nyilvánosság elől az elmúlt időszakban.

„Jó ideje nem posztoltam, mert tényleg nincs sok mondanivalóm. A fiam, Benjamin elvesztését örökké gyászolni fogom. A fájdalom teljesen elnyelt, elpusztította és semmivé zúzta a lelkemet”

– írta.

Benjamin Keough és Lisa Marie Presley (a kép jobb szélén) a Harry Potter és a Halál ereklyéi bemutatóján 2010-ben. (Fotó:Dave M. Benett/Getty Images)

Az énekesnő azt is hozzátette, hogy az édesapjáról szóló, a 75. cannes-i filmfesztiválon hamarosan debütáló életrajzi film messze felülmúlta a várakozásait, és még azért is kiállt, hogy Austin Oscar-díjat kapjon az alakításáért: „Nem tudom elégszer elmondani, mennyire szeretem ezt a filmet, és remélem, ti is szeretni fogjátok. Az alkotók teljes szívvel dolgoztak, amit az alakítások is abszolút visszatükröznek. Austin Butler gyönyörűen közvetíti édesapám szívét és lelkét, és a film alatt Baz édesapám iránti tiszta szeretetének és tiszteletének is tanúi lehetünk. Ez egy olyan alkotás, amelyre örökké büszkék leszünk a gyerekeimmel és az unokáimmal. Köszönöm, hogy ilyen mélyen és művészien közvetítettétek a történetet.”

Lisa-Marie Presley, Priscilla Presley és Elvis Presley 1970 körül (Fotó: GAB Archive/Redferns)

Elvis lánya azt is elárulta, hogy hogyan reagáltak gyermekei a film láttán:

„Könnyekig meghatott, hogy Riley-t, Harpert és Finley-t óriási büszkeséggel töltötte el nagyapjuk öröksége, amit korábban sosem tapasztaltam. Megszakad a szívem, hogy Benjamin már nincs közöttünk. Ezt ő is nagyon szerette volna.”

A 75. cannes-i filmfesztiválon egyébként egy magyar alkotást, Szelestey Blanka Hajszálrepedés című diplomafilmjét is bemutatják. Az alig több mint 20 perces kisfilm egy szakítás történetét dolgozza fel Kurta Niké (Terápia) és Váradi Gergely (A besúgó) főszereplésével.

Kiemelt kép: Getty Images