II. Albert monacói herceg egy vagyont fizet feleségének, csak hogy vele együtt mutatkozzon

Bennfentesek szerint az uralkodói pár viszonya annyira megromlott, hogy Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg egyetlen fia, a jelenleg uralkodó Albert csak így tudja biztosítani, hogy feleségét, Karola hercegnét az ő oldalán lássák – legalább a hivatalos események alkalmával.

Hosszas kihagyás után április 30-án jelent meg a nyilvánosság előtt újra együtt (bár nem mosolyogva) az uralkodói pár ikergyermekeik, Jakab és Gabriella társaságában, a monacói Formula–E világbajnokságon (a kiemelt képen). A mediterrán adóparadicsom uralkodója, II. Albert monacói herceg azonban biztosítani szeretné, hogy felesége a jövőben minden hivatalos eseményen az ő oldalán mutatkozzon, ezért egy olyan szerződést írt alá nemrégiben, amely rögzíti, hogy

évi tizenkétmillió eurót, azaz csaknem 4 és fél milliárd (!) forintnak megfelelő összeget fizet feleségének,

Karola hercegnének a nyilvános szerepléseiért cserébe. 

De hogy miért is van minderre szükség? 

„Nagyon nehéz időszakon van túl, így érthető, hogy Karola biztosítani szeretné a jövedelmét” – nyilatkozta egy bennfentes. Az egykori olimpiai úszónő hercegné hónapokkal ezelőtt egy jótékonysági kirándulás során kapott arcüreggyulladást, a betegség miatt pedig kórházba került. Ezután nem kevesebb mint tíz hónapon át lábadozott szülőhazájában, Dél-Afrikában, majd hazatért, de röviddel később ismét elutazott, és további négy hónapon át Svájcban kezelték súlyos kimerültség miatt.

Összesen tehát több mint egy évet volt távol, még a házassági évfordulójukat is kihagyta – emiatt pedig többen ismét kételkedni kezdtek a palota szavahihetőségében. A monacói uralkodói család, a Grimaldi-ház különösen szerencsétlen a szerelemben, Alberték feszült viszonyáról például már 2011-es esküvőjük idején rendszeresen cikkeztek – még olyan hírek is felröppentek, hogy Karola közvetlenül a frigy előtt majdnem kereket oldott. Bennfentesek szerint a hercegi pár kapcsolati gondjait gyakran Karola állítólagos egészségi problémáival igyekszik palástolni a palota, ez a rafinált taktika azonban kontraproduktívnak bizonyul, ugyanis mára már olyan gyakran hivatkoznak a hercegné bajaira, hogy a monacóiak úgy gondolják, az uralkodó házassága végleg zátonyra futhatott. „Farkast kiáltottak, a hercegné pedig nem csak hiteltelenítette, de el is szigetelte magát” – fejtette ki a család történetével foglalkozó szakértő, Stephane Bern.

Albert és Karola legutóbbi botrányai közé tartozik például, hogy egy nő 2020 decemberében pénzt követelt a hercegtől, mondván, törvénytelen gyermeke született tőle, mire a hercegné a pletyka kirobbanása után nem sokkal fél fejét leborotválta.

Albertnek már korábban is született törvénytelen gyermeke – egy brazil nővel való állítólagos viszonyából, amelyet Karolával való kapcsolatával párhuzamosan tartott fenn.

A brazil nő azt állította, a herceggel 2004-ben, egy riói szórakozóhelyen botlottak egymásba, közös lányuk pedig már 16 éves, és Brazíliában jár iskolába (a lány kézzel írott levelet is küldött már feltételezett biológiai apjának). Albert jogászai hazugságnak titulálták a történetet, de sosem vitték bíróságra az ügyet, peren kívül egyeztek meg a nővel.

Albert régebben már két, felnőttkorú, törvénytelen gyermeket magáénak vallott: egy amerikai ingatlanossal közös gyermeke, Jazmin Grace Grimaldi most harmincéves, Alexandre Coste pedig tizennyolc, édesanyja egy togói légi utaskísérő. Mindkét gyermeket törölték az öröklési rendből némi pénzért cserébe.

Kiemelt kép: Az örökös Jakab herceg, II. Albert monacói herceg, Karola monacói hercegné és Gabriella hercegnő az ABB FIA Formula E világbajnokságon Monacóban, 2022. április 30-án – Fóto: Arnold Jerocki/WireImage/Getty