Két hete jelentették be, hogy Katalin hercegné harmadik gyermekével állapotos. A hír kapcsán megnyitottuk nektek a legnagyobb királyi családok fotóalbumait és a jelen, illetve a régmúlt uralkodóinak gyerekkori fényképei közül szemezgettünk.

II. Erzsébet királynő

A kép 1928-ban készült az Egyesült Királyság uralkodójáról, amikor a Erzsébet még csak kétéves volt. Azóta Anglia leghosszabb ideje regnáló uralkodója vált belőle.

II. Albert monacói herceg

Grace Kelly és II. Rianier herceg fia jelenleg Monaco uralkodó hercege. II. Albert herceg édesanyja halálának 35. évfordulója alkalmából a napokban nyilatkozott a súlyos veszteségről, ami akkor érte a családot. Elmondása szerint édesapja teljesen más emberré vált az egykori színésznő balesete után, akinek sosem tudta feldolgozni a halálát.

Viktória svéd királyi hercegnő

A képen a mindig mosolygós és igen szimpatikus Viktória királynő látható, aki Svédország leendő uralkodójaként az első olyan királynő lehet, aki gyermeket hozott a világra. Az ország korábbi női uralkodói ugyanis mind gyermektelenek voltak.

VI. Fülöp spanyol király

A jóképű Fülöp herceg (középen) kellemes modoráról és kedvességéről ismert. Sokan felhördültek, amikor a hagyományokat fittyet hányva követte szívét és feleségül vett egy elvált riporternőt, Letiziát. Boldogságuk azonban ma is őket igazolja.

Tatjana liechtensteini hercegnő

Tatjana liechtensteini hercegnő (a kép jobb szélén) nagy családban nőtt fel: három testvére van, mind fiúk. Talán ez befolyásolta abban, hogy végül ő is óriási családot alapított, hét gyermeke született.

Anasztázia hercegnő

A Romanov család legendává vált tagjáról rengeteg mese kering, amik mind azt firtatják, hogy a fiatal hercegnő volt az egyetlen túlélője a családja ellen elkövetett merényletnek. Ezek sajnos nem bizonyultak igaznak, ám Anasztázia azóta is velünk van a történeteken keresztül.

Anna-Mária görög királyné

A fotón az egykori dán hercegnő mindössze hároméves volt. 1964-ben feleségül ment II. Konstantin görög királyhoz, így csatlakozott egy másik régi európai uralkodócsaládhoz.

Erzsébet anyakirályné

II. Erzsébet királynő édesanyja már gyerekként is megnyerő természetéről volt ismert. A képen épp legyezővel a kezében pózol 1909-ben.

Alexander Karadjordjevic szerb koronaherceg

A szerb trónörökös, a Karadjordjevic-dinasztia fejeként már az Egyesült Királyságban látta meg a napvilágot, ám azóta is rendszeresen Szerbiába látogat. Keresztapja nem más volt, mint VI. György király, II. Erzsébet királynő apja.

Beatrix holland királynő

A nőági örökösödést elfogadják a holland királyi családban, így annak idején nem jelentett gondot, hogy Beatrix édesanyjának és édesapjának csupán lányai születettek. Több mint harminc évig uralkodott a trónon, majd azt 2013-ban fiának, Vilmos Sándornak adta át.

Összeállította: F.R.

Fotók: Pinterest

(wikipedia.org)