A romantikus komédiák koronázatlan királynője visszatér

A What happens later (Mi történik később) című filmmel Meg Ryan visszatér a műfajhoz, amely a legnagyobb sztárok közé emelte annak idején. Filmbeli partnere az X-akták és a Kaliforgia sztárja, David Duchovny lesz.

Hová tűnt Meg Ryan?

Meg Ryan több mint húsz éve nem játszott főszerepet romantikus komédiában. Utoljára a Kate és Leopold című időutazós-szerelmes filmben láthattuk Hugh Jackman oldalán, azóta csak néhányszor szerepelt filmvásznon, és a nyilvánosság elől is visszavonult. A New York Timesnak adott 2019-es interjúban így beszélt színészi karrierje pihentetésének okairól: „Kiégtem. Nem éreztem úgy többé, hogy eleget tudok magamról vagy a világról ahhoz, hogy azt színészként megmutassam. Elszigeteltnek éreztem magam.”

Karrierjének megfeneklését Ryan egy tőle szokatlan filmszerep elvállalásával magyarázza. A Nyílt seb című 2003-as thriller kedvéért

Ryan szakított az „Amerika kedvence” imidzzsel, és bevállalt egy túlfűtött szexjelenetet.

A nézők ezzel nem tudtak mit kezdeni, ráadásul a filmet a kritikusok is lehúzták. Ryant sokkolta a nézők negatív reakciója, ekkoriban fordult el a nyilvánosságtól. Néhány tévés szerep után 2015-ben tért vissza a mozihoz, rögtön egy olyan alkotással, amelyet a főszerep elvállalása mellett ő is rendezett. Az Ithaca című filmben jól bevált partnere, Tom Hanks alakította a férjét, fiát pedig Dennis Quaiddel közös gyermeke, Jack játszotta.

Mindent egy lapra tett fel

Új filmjében Meg Ryan semmit nem bíz a véletlenre – vagy másra. A főszerep eljátszása mellett ő is rendezi filmet, illetve a forgatókönyvírásban is részt vett. Most már sokkal tudatosabban kezeli a romkom műfaját, mint amikor olyan sikerfilmekben játszott Tom Hanks-szel, mint A szerelem hullámhosszán vagy A szerelem hálójában. A rendezés eltérő nézőpontot követel, mint amikor csak színészként vett részt a munkában. „Most már tudom, hogy a romantikus komédiák olyan csemegék, amelyeknek van felépítése és szerkezete. Ez olyasmi, amire régen nem figyeltem” – mondta Ryan, aki a héten tette közzé Instagramján a filmhez készült első plakátot. Idén kezdődik a forgatás, a film várhatóan jövőre kerül a mozikba.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

 

Végre egy igazi romkom!

„Mi történik, ha egy hóval borított éjszakán találkozol valakivel, akit nagyon rég nem láttál? Valakivel, aki egykor őrizte a titkaidat, mert egyszer nagyon régen övé volt a szíved” – szól a film hivatalos beharangozója. A film klasszikus romkom alapszituációval indul: Willa (Meg Ryan) és Bill (David Duchovny) véletlenül találkoznak évtizedekkel a szakításuk után, amikor ugyanazon a reptéren ragadnak egy éjszakai hóvihar következtében. Willa továbbra is ugyanaz a makacs, szabad szellem, aki egykor volt, minden kötelék nélkül. Bill viszont nemrég vált el: éppen újraértékeli az életét és a kapcsolatát volt feleségével és a lányával. Mindketten haza akarnak jutni, de az éjszaka folyamán a kényszerű összezártságban felidézik a múltat, és felteszik maguknak a „mi lett volna, ha” kérdést. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy Willa és Bill verziója a múltbeli történetükről eléggé eltér egymástól.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit hoz ki a történetből Meg Ryan és David Duchovny. Teljesen hihetetlen, hogy Ryan már 60, Duchovny pedig 61 éves, mindenesetre üdvözöljük, hogy viszontláthatjuk a kilencvenes évek kedvenceit és hogy ez a korosztály is képviselteti magát a romantikus komédia műfajában.

Kiemelt kép forrása: Getty Images