Dokumentumfilm készült a popikon életéről, amelynek hitelességére az a garancia, hogy maga George Michael is részt vett társrendezőként a projektben, és ő is narrálja a filmet.

Legnagyobb slágerére, a Freedomra utal a dokumentumfilm címe: George Michael Freedom Uncut (George Michael: Szabadság – vágatlanul). Az alkotás, amely ritka betekintést enged a világhírű énekes-dalszerző magánéletébe, idén nyáron kerül a mozikba. A tervek szerint június 22-én lesz a premier, az énekes születésnapja előtt 3 nappal.

Vallomások az énekestől és sztárbarátaitól

A WHAM! egykori sztárja teljes mellszélességgel részt vett a doku készítésében, így egyrészt keserű a film posztumusz megjelenése, másrészt viszont felfogható úgy, mint a zenei öröksége előtti megrendítő tisztelgés.

„Ez a film George utolsó munkája. Ő maga narrálja, ez a teljes sztori”

– nyilatkozta George Michael barátja, David Austin, a film társrendezője. Az új doku a 2017-es George Michael Freedom című, szintén az énekes által rendezett film folytatásának tekinthető, és olyan hírességek szólalnak meg benne, mint Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Liam Gallagher, James Corden, Mary J. Blige, valamint azok a szupermodellek, akik szerepeltek az ikonikus Freedom! ’90 videoklippben: Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington és Tatjana Patitz.

Karrier és magánélet

A filmben eddig soha nem látott felvételek szerepelnek, köztük George Michael privát archívumának darabjai, amelyek segítségével végigkövethetjük a karrierjét és részletesen megismerhetjük legnépszerűbb albuma, a Listen Without Prejudice Vol. 1. készítésének körülményeit. A dokumentumfilmből a magánéleti szál sem hiányzik: kiderül belőle az énekes és első szerelme, Anselmo Feleppa kapcsolatának története (Feleppát HIV-fertőzéssel diagnosztizálták és 1993-ban elhunyt). A rajongók most először nyerhetnek teljes betekintést az énekes színpadi és színpadon kívüli, kivételesen izgalmas életébe. 

Rajongói ünnep

„George Michael inspiráló művész volt, akinek története filmvászonra kívánkozik, hogy azt világszerte megismerhessék” – nyilatkozta Tom Mackay, a Sony Music Entertainment prémium tartalmakért felelős elnöke. „Büszkék vagyunk rá, hogy George Michael utolsó munkáját bemutathatjuk a mozikban, egy globális esemény keretein belül. Ő egy olyan művész, akinek a zenéjére generációk rezonálnak, és a filmbemutató megfelelő tiszteletadás George élete és karrierje előtt, egyben lehetőség a rajongóknak, hogy világszerte együtt ünnepeljenek a mozikban” – mondta Marc Allenby, a Trafalgar Releasing kiadó ügyvezetője.
George Michael minden idők egyik legnépszerűbb zenei előadója, 120 millió lemeze fogyott el világszerte. A kétszeres Grammy-díjas énekes 1984 és 2004 között az angol rádiók legjátszottabb előadója volt. 

 
Kiemelt kép: Getty Images