Eszes Andrea írása a Nők Lapja Kert és Virág 2022-es számából.

Emelie szenvedélye a zöld környezet iránt akkor kezdődött, amikor virágkötőnek készült. Ma már egy élő oázis az otthona, ahol a növények kiegészítik a harmonikus színvilágot, bukolikus hangulatot teremtve a lakásban.

A véletlennek köszönhető, hogy Emelie Stockholm déli külvárosában talált új otthonra évekkel ezelőtt. Húga barátja első kézből ajánlott neki egy bérleti szerződést – ilyen típusú megállapodásra sok stockholmi vár –, és úgy érezte, ez visszautasíthatatlan ajánlat. Nem is keresett lakást a környéken, viszont a szerencséjének köszönhetően talált: a legtöbben csak álmodnak egy ilyen pazar otthonról. – Éppen Hammarbyhöjdenben éltem abban az időben, de egy pillanatig sem haboztam, amikor ez a lehetőség felcsillant, azonnal ide akartam jönni lakni. Láttam benne a „zöld” lehetőséget.

Emelie Arildsdotter 

  • 31 éves, virágkötőként dolgozik Stockholmban. 
  • Hatvan négyzetméteres lakást bérel, ami az ötvenes években épült, 2011-ben költözött be. 
  • Otthona Bandhagenben, Stockholm déli részén található. 

Harmonikus kapcsolódás

Amikor Emelie beköltözött, a lakás lelakott volt, így a tulajdonos jóváhagyásával nekiállt a felújításnak. Az elkopott padlókat egymásba illeszkedő padlóburkolattal borította, a falakat és a díszléceket átfestette. A felújításokat teljesen egyedül végezte, kivéve a padló és a festék beszerzéséhez kért segítséget. – Először nem vállaltam a plafon újrafestését, mert túlságosan elfoglalt voltam a többi dolog javításával – meséli. – A következő lépés a felújításban viszont biztosan a plafon lesz, az már sürgető. Ha vendég jön hozzám, zavarba jön, ha felnéz, és meglátja az öreg, sárgás színű felületet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .