Baranyai Éva írása a Nők Lapja Ezotéria 2022/02. számából.

Az aura nem más, mint az élő és élettelen testekből kisugárzó, általában tojás alakú, fátyolszerű energiamezők együttese. Aki észleli az auráját, arról elmondható, hogy testi, lelki és spirituális egészséggel egyaránt rendelkezik.

Nemcsak a szenteket öleli körül a fény, hanem a hétköznapi embereket is. A gyerekek általában nyolcéves korukig látják is, és amikor erről beszámolnak, akkor a felnőttek ezt rendszerint elintézik azzal, hogy a gyermeknek élénk a fantáziája, ezért lát olyan dolgokat, amelyeket a felnőttek nem, vagy csak kevesen. Az aura nem más, mint energiamező, amely hét rétegből áll. De vannak olyan vélemények, miszerint csak három rétegből tevődik össze. Ugyanakkor napjaink ezoterikus szakemberei szerint a többi szín csak beavatással szerezhető meg. Az élőlényeknél ezek az atomok sokkal aktívabbak, mint az élettelen dolgoknál, ezért nemcsak az embereknél, hanem a növényeknél, állatoknál is észlelhetünk energiamezőket, aurát. Az élő dolgok körül az aura változik, míg az életteleneknél, mint amilyenek a kövek, kristályok, az energiamező színe állandó.

Gyakorlatokkal harmonizálható

Az emberi aura háromdimenziós, ellipszis formája van, és úgy néz ki, mintha a testet fénycsóva ölelné körül, amely különböző színekből áll. Az aura kiterjedése rendszerint 45 cm, a spirituális beállítottságú személyeknél – mint például mesterek, tanítók, guruk – nagyobb lehet. Ezért fordul elő, hogy ezek az emberek vonzzák a többieket. Ha valakinek gyenge az aurája, akkor ezt okozhatja egészségi probléma, vagy nem egy karakteres, jellemes emberről van szó, netán labilis az illető. Általában a betegségek mellett a rossz szokások is gyengítik az energiamezőt (alkohol-, a drogfogyasztás, a gyógyszerszedés, a helytelen táplálkozás, az alvási nehézségek), és annál is ez a helyzet, akiknek az életéből hiányzik a sport, és nagy stresszben él. De azt sem árt tudni, hogy csak annak egészséges az aurája, aki szereti saját magát. Az auraharmonizáló gyakorlatokkal elősegíthetjük a gyógyulást, és folyamatosan ellenőrzés alatt tarthatjuk energiaállapotunkat. Az állatok közül a kutyák érzékelik legjobban az aurát. Biztosan mindenki megtapasztalta már, hogy a kutyák bizonyos embereket ok nélkül megugatnak, míg másokhoz odabújnak. Ők azonnal felismerik a negatív és a pozitív energiamezőket, az embereknél ez kicsit nehezebben megy. Vannak olyanok, akik mágnesként vonzzák magukhoz a többieket, vagy első pillantásra szimpatikusak, esetleg ellenszenvet éreznek irántuk.

Miről árulkodik?

Az aura színei – amelyek közvetlenül a test közelében találhatók – fizikai energiákat vetítenek ki, és beszélnek az emberi test állapotáról. Általában a legtávolabbi színek mutatják meg a szellemi-lelki-spirituális energiákat; a világos, tiszta színek pozitív aspektusokat hívnak elő, míg a földszínű, sötétebb árnyalatok valamilyen problémára mutatnak rá. Ha az aura sötét, komoly harcok dúlhatnak a lélekben. Az erős, ragyogó színek arról árulkodnak, hogy energiaraktárak feltöltött állapotban vannak. Ha tompák a színek, és matt az aura, akkor kevés az energia, és valamilyen probléma foglalja le a gondolatokat. A világegyetemben mindennek megvan az ellentéte: a fénynek az árnyék, a szerelemnek a gyűlölet. Így a mi auránk is egyfajta ellentétpárt birtokol, amit nem olyan könnyű felismerni. A gyógyítók általában ezt az energiamezőt használják, hogy kezükkel vagy szemükkel egy beteg aurát kezeljenek. Nagyon fontos, hogy a terapeuta pontosan fel tudja térképezni a páciens egészségi állapotát – mind lelkileg, mind testileg –, gyakran ezek a gyógyítók a saját aurájukból származó energiát kombinálják a gyógyításban, amit átvezetnek a másik ember testébe. Ezzel képesek meggyógyítani a betegségeket, vagy energiával tudnak feltölteni. Ezért lényeges például az auraelemzés, tehát nemcsak önismereti, hanem egészségügyi szempontból is fontos lehet. Az auragyógyászokat tudományos vizsgálatoknak vetették alá, és kiderült, hogy olyan energiával rendelkeznek, amelyek az aurában megtalálhatók.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .