Alicia Silverstone frappánsan vágott vissza az őt lekövérezőknek

A Spinédzserek sztárja hagyta, hogy a középső ujja beszéljen helyette. 

A Spinédzserekből ismert 45 éves színésznő nemrég azzal szembesült, hogy egy fotójának, amin egy sötétkék ruhát visel, valaki ezt a címet adta: „Alicia Silverstone kövér fotója”. Silverstone erre egy TikTok videóval reagált, amiben felmutatja a fotót és… a középső ujját. Mindeközben végig mosolyog, a háttérben pedig a GAYLE művésznevű amerikai énekesnő hírhedt dala, az abcdfu (magyarul lényegében: „a b c d, cseszd meg”) szól. „A fenébe is. Szerintem jól nézek ki” – írta a videó alá a színésznő.

@aliciasilverstone Damn. I think I look good 😂🤷🏼‍♀️ #abcdefu ♬ abcdefu - GAYLE

Silverstone-nak már korábban is meggyűlt a baja a testszégyenítőkkel. 2020 áprilisában elmesélte, mit kellett kiállnia az 1997-es Batman és Robin című film forgatása után, amelyben Batgirlt, a denevérlányt alakította. A filmet népszerűsítő kampány során a paparazzók és napilapok a Fatgirl (kövér lány) gúnynevet aggatták rá, és a teste miatt cikizték. Még az is előfordult, hogy egy sajtótájékoztatón a melltartómérete felől érdeklődtek.

„Amikor fiatalabb voltam, gúnyt űztek a testemből. Fájdalmas volt, de tudtam, hogy nincs igazuk. Nem zavarodtam össze. Tudtam, hogy nem oké dolog valakit a testalkata miatt cikizni, ez nem a megfelelő módja annak, ahogy egy emberi lénnyel bánunk” – mondta Silverstone.

Alicia Silverstone, George Clooney és Chris O’Donnell a Batman és Robin forgatásán. (Forrás: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis /Getty Images)

A színésznő arról is beszélt, hogy az ominózus Batman-film készítése egyébként sem tartozott a kedvencei közé, mivel a munkakörülmények enyhén szólva sem voltak ideálisak. Az akkor a húszas évei elején járó Silverstone tudta, hogy nem szabad a szívére vennie a kritikákat. „Nem mondtam azt, hogy csesszétek meg, mint valami harcos. Hanem egyszerűen csak odébb álltam és azt gondoltam: rendben, tudom, hogy ez miről szól és nem érdekel. A közelébe sem megyek többet hasonlónak”.

Kiemelt kép forrása: Getty Images.