4 tény, amelyet Mr. Big lehetséges utódjáról tudni érdemes

Az És egyszer csak... legutóbbi részében Carrie Bradshaw újra randizni kezdett. Először a Jon Tenney alakította Peterrel.

Aki látta már a Szex és New York folytatásának, az És egyszer csak…-nak a legutóbbi epizódját, rögtön tudja, kire gondolunk, ha azt mondjuk, hogy a hányós pasi. A megözvegyült Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) első randija nem éppen úgy alakult, ahogy tervezte, Peter nevű randipartnere azonban ennek ellenére ígéretes választásnak tűnik. Peterről annyit tudunk, hogy ő is nemrég lett özvegy, illetve hogy abban az iskolában tanár, ahová Charlotte (Kristin Davis) gyerekei járnak. És mit érdemes tudni a hányós pasit alakító színészről, Jon Tenney-ről?

Fotó: James Devaney/GC Images

Éltanuló

Ami a jogászoknak a Harvard, az a színészeknek a The Julliard School – olyan sorozatsztárok végeztek itt, mint Marcia Cross (Melrose Place, Született feleségek), Sara Ramirez (És egyszer csak…) és Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?), és itt diplomázott Jon Tenney is. A színészmesterség csínját-bínját a szakma legjobbjai tanították neki 1986 és 1990 között. Mielőtt felvették volna a Julliardra, a Vassar College-ban szerzett diplomát drámát és filozófiát hallgatott.

Ismerős arc

A hatvanéves színész ismerősnek tűnik valahonnan? Meglehet, hogy A főnök című amerikai rendőrsorozatból, amely a Los Angeles-i rendőrkapitányságon játszódik. Jon Tenney 2005 és 2012 között alakította Fritz Howard különleges ügynököt, a sorozatot ötször jelölték SAG-díjra (egy filmes díj, amellyel a SAG-AFTRA, vagyis a Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists elnevezésű amerikai színészszakszervezet jutalmazza az általa legjobbnak tartott filmes, illetve főműsoridőben sugárzott televíziós alakításokat – a szerk.) dráma kategóriában. Az amerikai színész a sorozat spin-offjában, a Major Crimesban is játszott.
Vagy talán a Botrány című politikai sorozatban figyeltünk fel rá?  Ezt a televíziós szériát egyébként az a Shonda Rhimes jegyzi, akinek A Bridgerton családot is köszönhetjük. Jon Tenney Andrew Nicholst játszotta benne.

Jelenetkép a Botrány című sorozatból. Fotó: Ron Tom/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Feleség a Lila akác közből

1994 és 2003 között Jon Tenney a Született feleségek Susanjának, Teri Hatchernek a férje volt. Egy közös gyerekük is van, a 24 éves Emerson Rose Tenney, aki szülei nyomdokaiba lépve színésznőként bontogatja a szárnyait. Jon Tenney 2012-ben újraházasodott, Leslie Urdang filmproducert vette feleségül.

Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Hogyan tovább?

Az IMDb szerint Jon Tenney csupán ebben az egy részben szerepelt az És egyszer csak…-ban, kíváncsian várjuk a folytatást, és az indoklást, vajon miért tűnik el a süllyesztőben Peter? Azoknak viszont, akik megkedvelték őt, van egy jó hírünk: hamarosan egy újabb sorozatban fog felbukkanni a sármos színész. Várhatóan tavasszal érkezik a Netflixre a The Lincoln Lawyer című drámasorozat Neve Campbell főszereplésével, amelyben Jon Tenney is játszik.

Kiemelt kép: Getty Images