Az És egyszer csak… íróit a való élet inspirálta Steve történetének alakításakor, a karaktert játszó David Eigenbergnek ugyanis tényleg halláscsökkenése van.

Sokaknak feltűnt, hogy Miranda (Cynthia Nixon) férje milyen sokat változott az eredeti sorozat óta. A folytatásban Steve hallássérült, és alig érteni a beszédét. Julie Rottenberg és Elisa Zuritsky, a sorozat írói nemrég elárulták, hogy Steve halláscsökkenését Eigenberg valós problémája ihlette. „Amikor Michael Patrick [King], vezető producer megkereste David Eigenberget a folytatás ötletével, az első dolog, amit David mondott, ez volt: »Hallókészülékem van«. Tényleg ezzel kezdte” – nyilatkozta Zuritsky a Vanity Fairnek. Úgyhogy végül ezt használták Steve öregedésének kifejezésére a sorozat folytatásában.

David Eigenberg, Cynthia Nixon és Niall Cunningham az És egyszer csak… New York-i premierjén 2021. december 8-án (Forrás: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

A rajongók háborognak

A Szex és New York rajongói közül sokan megkérdőjelezik a hallásprobléma beemelésének szükségességét, de ettől függetlenül sem tetszik nekik, ahogy a hűséges és szeretnivaló Steve karakterével „elbántak” az alkotók. Steve valóban szinte láthatatlan a folytatásban, csak néha bukkan fel Miranda mellett, aki éppen kifelé tekintget a házasságból, és inkább a Sara Ramirez által játszott Che Diazzal flörtöl. Erre reagálva Zuritsky megvédte a sorozat készítőit: „A kreatív csapatból senki nem utálja Steve-et, és nem akarunk bosszút állni rajta. A stábból mindenki, minden egyes ember szereti David Eigenberget mint embert. Szeretjük mint színészt. Szeretjük Steve-et. Sok energiát fektettünk a »Steve-ség« megalkotásába. Tele van élettel, és a köztünk élő Steve-ek mind jó srácok.”

Miranda és Steve, ahogy emlékszünk rájuk. Cynthia Nixon és David Eigenberg New Yorkban, 2003. március 3-án. (Forrás: Bruce Glikas/Getty Images)

Várjuk ki a végét!

Az És egyszer csak… alkotói szerint ugyanakkor fontos Miranda történetének bemutatása is, egy másik valóságé, amelyen sokan keresztül mennek: ez pedig az újraértékelés és változás élményének megélése. Zuritsky szerint a rajongók felzúdulása a történet alakulása miatt egyébként is inkább abból fakad, hogy dühösek Mirandára, és emiatt még jobban védelmezik Steve-et. Azért nem teljesen reménytelen Steve helyzete. Állítólag láthatjuk majd, ahogy megmutatja a valódi érzéseit és vágyait. „Meg fogjátok kapni ezt a jelenetet” – ígérte Zuritsky a nézőknek.

Kiemelt kép: MediaPunch/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images