Hétfőn leleplezték a hollywoodi Hírességek sétányán Milo Ventimiglia Emmy-jelölt színész csillagát, akit leginkább a Rólunk szól és a Szívek szállodája című sorozatokban játszott szerepeiről ismerhetünk.

A színészt elkísérte az ünnepségre többek között a Rólunk szól Miguelje, Jon Huertas, a megható családtörténetben a feleségét alakító Mandy Moore és a Szívek szállodája alkotója, Amy Sherman-Palladino is. Milo Ventimiglia csillaga pontosan a 2710. a sorban azóta, hogy 1961-ben elkészült a Hírességek sétánya az első 1558 csillaggal.

Nicole Mihalka a Hollywoodi kereskedelmi kamara elnöke, Amy Sherman-Palladino, Milo Ventimiglia, Jon Huertas, és a Hírességek sétányának producere Ana Martinez (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)

A tökéletes barát

Milo Ventimiglia karrierje során általában jólelkű, erős jellemű férfiakat alakított, aki mindig elcsábította nemcsak a hősnőket, de a tévénézőket is. A Szívek szállodája című sorozatban tűnt fel Rory lázadó természetű barátjaként, Jesse-ként, akinek mindig helyén volt a szíve. A Rólunk szól című sorozatban pedig Jacket, a három gyerekes családapát alakítja, aki a hibái ellenére is egy szerethető figura, aki minden tőle telhetőt megtett családjáért. Nem véletlen hát, hogy a színész lett az egyik kedvenc „tévés barát” illetve „tévés férj” az elmúlt években. A két szerep között eltelt húsz év alatt több filmben is játszott, ennek ellenére a színész-producer-rendező mindezek után is inkább úgy gondol magára, mint egy „üres lapra.”

De hogy mire gondolt pontosan? „Megcsinálhatjuk a hajamat egy bizonyos módon, kisminkelhetnek, vagy jelmezeket vehetek fel, megváltoztathatjuk az akcentusomat, a hanglejtésemet és a viselkedésemet – ezek közül bármelyik egy hihető emberi lénnyé alakíthatja a kamera előtt azt, aki vagyok – mondta a Varietynek. – Azt hiszem, ez olyasmi, amit manapság sok művész nem engedhet meg magának, mivel a karakter mögött álló személy iránt olyan nagy az érdeklődés, és az emberek mindig rengeteg információval rendelkeznek róla. Ha üres lapként tudom bemutatni magam – én, Milót –, akkor talán Jacket ez hihetőbbé teszi, mert az emberek Jacket nézik, nem Milót.”

Búcsú a legjobb apától

Jack, azaz Jack Pearson szerepét hat évad óta alakítja, ami igencsak nagy szerepet játszott abban, hogy a Szívek szállodája óta ismét nők milliói álmodozzanak róla. Azonban a Rólunk szól idén befejeződik: az utolsó évad premierjét mindössze egy héttel a csillag avatása előtt sugározta az amerikai NBC csatorna. 

Szerencsére nem kell teljesen nélkülözniük a nézőknek: az Amazon Prime sorozatában, A csodálatos Ms. Maisel negyedik évadában is látható lesz, amiben ráadásul ismét együtt dolgozhat Amy Sherman-Palladinóval és Dan Palladinóval, a Szívek szállodája alkotóival.

Bár a csillag felér egy életmű-díjjal, a Variety szerint Ventimiglia nem tervezi, hogy egyhamar abbahagyja a karrierjét. „Inkább úgy érzem, hogy „OK kölyök, az elmúlt 26 évben jól csináltad, de mit tudsz a következő 26 évre?”

Forrás: nbc, Variety Kiemelt kép: Getty Images