A színésznő meglepően egyszerű és hétköznapi szépségápolási rutint követ.

Az Emily Párizsban című sorozat – tegnap erősítette meg a Netflix a hírt, miszerint biztosan lesz harmadik és negyedik évad is! – főszereplőjének minden ruha remekül áll, tökéletes a szemöldöke, gyönyörű szeme van, illetve hibátlan arcbőre is rögötn feltűnik. 2013. óta ő a Lancôme nevű luxusmárka egyik arca, amely címet azóta is birtokol, így bátran mondhatjuk, hogy Lily rányomta bélyegét a szépség világára. A laza, „francia lány” (valójában brit születésű, ráadásul amerikai állampolgár, nyarait általában az Egyesült Királyságban, apja, a zenész, Phil Collins szülőhazájában töltötte) határozottan ragaszkodik saját személyes bőrápolási és kozmetikai filozófiájához.

„Nálam egyértelműen a kevesebb a több az alapszabály. Minél kevesebb sminket viselsz a nap folyamán, annál kevesebb hibafaktor csúszhat be”

– mondta a színésznő a Vogue-nak. A 32 éves színésznő úgy véli, a francia lányok megjelenésének titka a merész szemeken, a visszafogott ajkakon és a ragyogó bőrön alapszik. „Amit nagyon szeretek a smink nélküli je ne sais quoi hangulatban, az a friss, tiszta bőr” – árulja el Collins. A je ne sais quoi kifejezés szó szerint annyit tesz franciául, hogy nem tudom, mi, és azt a megfoghatatlan kisugárzást jelenti, amely elragadó, bűbájos személyiséget takar. 
Lily Collins bőrápolási- és sminkrutinja meglepő módon nem rejt luxuskezeléseket, túlárazott termékeket, és így is gyönyörű és tökéletes. Jöhetnek a titkai?

Komolyan veszi a fényvédelmet

Annak ellenére, hogy az év nagy részét Kaliforniában tölti, soha nem sütkérezik a napon – legalábbis megfelelő védelem nélkül. (A megfelelő fényvédelem szükségességéről mi is hosszan értekeztünk szakértőinkkel itt a nőklapja.hu-n.) Lily minden nap használ fényvédőt. „Kedvencem a Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 – szuperkönnyű, és nincs illata, ami nálam fontos” – mondta a The New York Timesnak

Bárki számára megfizethető ajakápolót használ

Noha a Lancôme arca, és örömmel használja a márka termékeit, a színésznő az olcsóbb, jó márkák közül is szívesen válogat. Kedvenc ajakápolója mindössze 4 dollárba (nagyjából 1300 forint) kerül. „A Burt’s Bee kitűnően hidratál, és a borsmentának köszönhetően jól bizsergeti az ajkamat. Egész nap ezt viselem” – árulta el pénztárcabarát tippjét a Byrdie-nek. „Ha úgy érzem, hogy kiszáradt a bőröm, akkor folyékony kókuszolajat kenek a testemre, imádom.”

Soha nem alszik sminkben

Függetlenül attól, hogy természetesebb vagy erősebb sminket visel, Lily soha nem feküdne le anélkül, hogy le ne tisztítaná az arcbőrét. „Számomra teljesen természetes, hogy soha nem alszom sminkben. Nem is tudom elképzelni, milyen lenne” – árulta el Collins, aki az esti rutinját meglehetősen egyszerűnek tartja. „Nagy rajongója vagyok a Lancôme Hydra Zen Anti-Stress hidratálónak: nem túl nehéz, mégis tökéletesen hidratál” – mondta ugyanabban az interjúban.

Egy highlighter a szemöldökre

Azt gondolhatnánk, hogy híres, Audrey Hepburn-stílusú szemöldöke mögött képzett szakember rejlik, de Fiona Stiles sminkes (aki korábban dolgozott már vele) szerint nagyon kevés időt és ápolást igényel, mivel úgy tökéletes, ahogy van.

„Én is csak annyit csináltam, hogy szemöldök kefével átfésültem és egy kis zselével formáztam. Itt-ott kitöltöttem egy kis színnel, de semmi mást nem kívánt. Őszintén mondhatom, hogy a valóságban is olyan tökéletes szemöldöke van, mint a képernyőn”

– mesélte a L’Officielnek. Lily ugyanezt mesélte korábban a Vogue-nak annyival kiegészítve, hogy gyakran tesz egy kis highlightert a szemöldökcsontjára a hangsúlyosabb megjelenés érdekében.

Szereti a változatos frizurákat

Gregory Russell fodrász a 2013-as MET-gálán dolgozott együtt Collinsszal, és jól emlékszik, hogy Lily menyire nyitott volt az ötleteire. „Nyugodtan végig hallgatott és maximálisan együttműködött velem – mondta Russell a Byrdie-nek. –Lenyűgöző nő, egyfajta múzsa számomra. A szoros kontyoktól a laza fürtökig bármit bevállal, és imád újabb és újabb hajviseleteket kipróbálni. Szerintem pont ez a sikerének az igazi titka: mindig tud újat mutatni, és így is természetes.” 

Kiemelt kép: Getty Images