Ilyen egy Miami Beach-i villa, amelyben Jennifer Lopez és Phil Collins is lakott

Nézz be velünk a mesés kúriába, amit Phil Collinsnak csak fél év alatt sikerült eladnia.

A 70 éves Phil Collins ősszel döntött úgy, hogy megszabadul Miami Beachen található rezidenciájától, de csak most sikerült eladnia az 1929-ben épült kúriát, méghozzá 39,25 millió dollárért (átszámítva kb. 11 milliárd forint). Most mi is bepillantást nyerhetünk a mesés házba.
A trópusi lombok között megbújó közel 5000 négyzetméteres telken álló, és több mint 1000 négyzetméteres kastély néhány éven át Jennifer Lopez tulajdonában állt, aki 2005-ben 13,9 millió dollárért adta tovább. Phil Collins tíz évvel később vásárolta meg a kúriát 33 millió dollárért, amit most jóval több pénzért értékesített. Nem tudni, ki a vevő, de az biztos, hogy csodálatos, különleges ingatlanra tett szert.

A csúcsról a mélybe

Phil Collins 1951. január 30-án született Délnyugat-Londonban, pontosabban a brit főváros Hounslow nevű peremkerületének szélén, ahogy Mindhalálig című ünéletrajzi könyvében írta, „a világ végén”.

Phil Collins és harmadik exfelesége, Orianne Collins. (Fotó: Johnny Louis/WireImage/Getty)

Átlagos állami iskolába járt, kimondottan csibész kölyök volt. Hároméves korában rokonaitól kapott egy műanyag játékdobozt, majd látván, mennyire tehetséges gyerek, két év múlva összeeszkábáltak neki egy házi készítésű dobszerkót, amely olcsó csörgődobból, két pléh kekszes dobozból és egy triangulumból állt. Innen indult Phil Collins karrierje. 1967-ben a Melody Maker című lapban figyelt fel egy hirdetésre, amelyben a Genesis együttes dobost keresett. Jelentkezett, a meghallgatáson pedig sikerrel járt. Akkor még csak dobolt, illetve esetenként énekelt, a dalszerzéssel azokban az időkben még nem próbálkozott. Session-zenészként is dolgozott, például Tommy Bolin 1975-ös Teaser című albumán is dobol. 1975-ben lett az együttes hivatalos énekese, miután Peter Gabriel kivált a Genesisből. Ekkor már nős volt, két fia született, de a házassága nem tartott sokáig. Második felesége volt Jill Tavelman, akitől lánya, a színésznő Lily Collins született. Harmadik feleségétől, Orianne Collinstól 2006-ben vált ez, nem sokkal később pedig súlyos gerincbetegsége miatt le kellett mondania a dobolásról. Az utóbbi években többször is megműtötték a gerincét, aminek betesége miatt egy időre még ujjai is elérzéketlenedtek. 2010-ben depresszióval küzdött egészségügyi és magánéleti problémái miatt, egy időben még az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta, de mint mondta, a gyerekei miatt nem kísérelte meg. A gerince már nem javul, az utóbbi időben már nem elég számára a bot, kerekesszékre is szüksége van. A harmadik feleséggel, Orianne-nel egyébként 2015-ben újra összejött, és már úgy volt, hogy másodjára is egybekelnek, de a kapcsolat megint zátonyra futott. A nő jó ideig nem volt hajlandó kiköltözni a floridai házból, ahová új férjét is beköltöztette. Collins végül kénytelen volt bíróságra vinni az ügyet, hogy kilakoltatási végzést szerezzen egykori neje ellen, aki még zsarolással is megpróbálkozott, hogy minél több pénzt csikarhasson ki a zenészből. Ez az az a ház, amelyet Collins végül most végre eladott.

Elegáns, drága részletek

Már a bejárat sem mindennapi: az impozáns kapun áthaladva királyi pálmák szegélyezte korallkővel kirakott út vezet a rezidencia visszafogott, szinte szigorú homlokzatú bejáratáig. Odabent egy tornaterem nagyságú nappali-étkező fogadja a látogatókat. A sötét járólap burkolatú padlóval, boltíves ablakokkal rendelkező nappalit és az étkezőt csak néhány vaskos oszlop választja el. A családi szobát óriási párnákkal teli bőrkanapékkal rendezték be. A szomszédos konyhában elegáns fehér márványpultok és drága, professzionális gépek találhatók.

A rezidenciában 6 hálószoba és 8 fürdőszoba található. A szobákban hatalmas ablakokon áramlik be a fény, és többhöz tartozik saját erkély is, ahonnan fantasztikus a kilátás. A ház elülső részén a kertben a pálmafák között egy kerti tó is megbújik. A ház mögött egy egyszerű téglalap alakú úszómedence található, ahonnan hipnotikus a kilátás naplementekor.
Csoda, hogy a zenész harmadik felesége nem akart kiköltözni?

Forrás: megveszlak.hu, képek forrása: Redfin