Diana ezzel a vicces módszerrel nyugtatta meg Vilmost és Harryt iskolába menet

Vilmos herceg egy interjúban emlékezett vissza.

Az iskolakezdés miatti idegesség gyakori a gyerekeknél, még akkor is – vagy talán különösen akkor –, ha történetesen a brit trónörökösről van szó. Diana hercegné épp ezért egy különleges trükköt vetett be fiai, Vilmos és Harry herceg megnyugtatására: Tina Turner slágerei teljes hangerőn szóltak az autóban.

Az Apple Fitness Time to Walk (ideje sétálni) sorozatának adott interjújában Vilmos felidézte, hogy miközben az édesanyja őt és Harryt a bentlakásos iskolába vitte, Turner The Best című számát bömböltette, aztán énekelni kezdett. „Az anyám vezetés közben teljes hangerőn énekelt” – mondta. Diana még a biztonsági csapatukat is rávette a közös dalolászásra. „Még a rendőr is beszállt a kocsiba; és néha ő is rázendített. Egészen az iskola kapujáig énekeltünk és hallgattuk a zenét, amíg kitettek” – emlékezett vissza érzelmes hangon a brit trónörökös

Normális gyerekkort akart

Ez csak egy új példa arra, hogy a walesi hercegnő igyekezett normális gyermekkort biztosítani a gyerekeinek, még akkor is, ha a gyerekkoruk minden volt, csak nem az. Például gyakran vett Harrynek és Vilmosnak a McDonald’s-ból menüket, vagy Disneylandben csatlakozott hozzájuk a rönkcsúszdán. Diana ragaszkodott hozzá, hogy már iskolába járjanak, ahelyett, hogy nevelőnő tanítaná őket. És ami talán a legfontosabb, elvitte őket magával hajléktalanszállókra és kórházakba is, ahol hivatalosan kellett megjelennie. „Azt akarom, hogy megértsék mások érzelmeit, bizonytalanságát, szorongását, reményeit és álmait” – mondta Diana akkor a BBC-nek.

Másoknak hétköznapi, Dianának kivételes élmény volt együtt mókázni a gyerekeivel (kép: Getty Images)

Anyja fia

Így talán nem meglepő, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné Diana hercegnő példáját követi, amikor saját gyermekeikről van szó. Ők is minden napot zenével indítanak gyerekeiknek, Györgynek, Saroltának és Lajosnak. És hogy mi az ő kedvencük? A Waka Waka Shakirától. „Különösen Sarolta rohangál a konyhában a balettcuccaiban” – mondta Vilmos. „Teljesen megőrül, Lajos pedig követi őt, és utána próbálja csinálni.”

Forrás: Vogue  Kiemelt kép: Getty Images