Betegjogok és családi géntérkép a Nők Lapja Egészség december-januári számában

Megelőzhető a baj, ha tudjuk, mit örököltünk? Hogyan álljunk le a stresszevéssel? Hova fordulhatunk betegjogi kérdésekben? Mindenre választ kaptok a Nők Lapja Egészség december-januári számában!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Betegjogok és családi géntérkép a Nők Lapja Egészség december-januári számában

Betegjogok és családi géntérkép a Nők Lapja Egészség december-januári számában

Fotó megosztása:

Ünnep előtt

Közeleg a szeretet ünnepe, és egyre nő bennünk a feszültség. Csak úgy ömlik ránk, hogyan is kellene kinéznünk a fa alatt, milyen ajándékokat kellene megvennünk, hogy reklámszép legyen a családi összkép. A közösségi oldalakon ismerőseink nem fukarkodnak a kézzel készített ajándékok és sütemények bemutatásával, amiket természetesen hetekkel a nagy nap előtt elkészítettek és okötudatosan becsomagoltak. Ám vagyunk páran, akik csak ennyit kérdeznek magukban: de hát hogyan? És még inkább, mikor? Ezekben a hetekben a munka mellett a legtöbb nőnek erős késztetése van, hogy minden ablakot lemosson, a szekrényeket ki- majd bepakolja, díszítsen, hosszú listákkal járja a boltokat, viszont ezt a késztetést elnyomja a tény, hogy napi nyolc órát dolgozik, a gyerek néha otthon tanul, ha épp karanténban van az osztálya… Mindez nem segíti elő a békés készülődést. Idén változtak a terveim. A mottóm: nyugi, nyugi, nyugi. Online rendeltem az ajándékokat, az ünnepi vacsorát nem akarom túlcifrázni, a csomagolást pedig elhagyjuk. A fadíszítést és a főzést közösen tervezzük. Minden feladatnál megkérdezem, biztos, hogy szükséges megcsinálnom? A listánál pedig figyelembe veszem, ki segíthetne a családból. Nem sok változás, de épp elegendő ahhoz, hogy számomra felszabaduljon egy kis idő. Amikor is irány az edzőterem. A decemberi lapunkban már a jövő évre készülünk egy hasznos összeállítással: mikor, milyen vizsgálatokat érdemes a családtagoknak elvégezniük. Az étkezés fontos része ennek az időszaknak, ezért cukormentes finomságokat hozunk, mellette pedig mozgástippeket ajánlunk és tanácsokat negyven felett újrakezdőknek. Nem is kell fogadkozni újévkor, csak kezdjük el a mozgást, és jobb évünk lesz.

Kellemes ünnepeket kívánunk!
Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2021/12-2022/01. számát december 1-től keressétek az újságosoknál!