„Kívánságunk 2022-re: nyugalom és sok közös idő” – Interjú Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal

A Nők Lapja Évszakok 2021/4. számának címlapinterjúja.

Minden találkozás csoda. Különösen igaz ez egy nő és egy férfi találkozására, ami olykor képes igazi egymásra találássá nemesülni. Ez azonban nem mindig egyszerű, mert a két felnőtt múlttal teli csomaggal érkezik. De a szempárok fényében mindig ott a remény fénye, az új élet kezdetéé. Szinetár Dóra és Makranczi Zalán színészpárral Árvai Magdolna beszélgetett.

– Milyen volt az életetek az elmúlt időszakban, a bezártságban, aztán nyáron?
Makranczi Zalán: Kemény. Vírusos. Pandémiás. Nagyon más, mint a korábbi évek, és elgondolkodtató.
Szinetár Dóra: Zalán kiborult, kibukott, én optimistábban szemléltem, ami történik. Jó, hogy az élet nem állt meg, jött a tavasz, a nyitás, és elmehettünk nyaralni. Évtizedek óta ugyanoda, Spanyolországba, ahol az úgynevezett teremtett és épített világ együtt várt bennünket, és csodás volt e kettő harmóniája. Eddig azért szerettük, mert a teremtett világ – az éghajlat, a növényzet, a tenger – afrikai hangulatot adott, míg az épített igazi pezsgő, nagyon nyugat-európait. Sajnos idén nem ezt találtuk ott. A teremtett világ ugyan megmaradt, de az épített megváltozott, szétesett, balkáni lett. Fájdalmas látványt nyújtott a lepusztultság, az elhanyagoltság és az üresség.

– Ezek után ősszel, amikor a színházak tárt ajtókkal várták az éhes közönséget, könnyen mehetett a visszazökkenés.
M. Z.: Nem ment sehogy. Furcsa, embert próbáló egy-másfél év volt, amit át- és megéltünk. Mindig azt hallottuk, előadás nem maradhat el, és rá kellett jönni, ez nem igaz. Elmaradhat! És semmi nem történik! És amikor az ember ezzel szembesül, teljesen fölöslegesnek, haszontalannak érzi magát.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .