Sütő Emese Franciska írása a Nők Lapja Szépség 2021/2. számából.

A modern arcműtétek alig 100 év alatt óriási utat jártak be. Szakértői segítséggel térképeztük fel, mennyit és milyen irányba változott az arcfelvarrás műfaja az utóbbi évtizedekben. Bevett én innovatív műtéti módszerek következnek, amelyekkel tényleg visszakaphatjuk 5-15 évvel fiatalabb arcmásunkat.

Az arcplasztika az egyik legizgalmasabb, legdinamikusabban fejlődő ága az invazív esztétikai helyreállító beavatkozásoknak, amelyre már messze nem csak hiú és egyben vakmerő 60-asok, 70-esek vállalkoznak. Egyike a közkedvelt plasztikai beavatkozásoknak, mégis sokan szinte krónikus szemérmességgel kezelik, és az orrműtétekkel, ajak- vagy mellnagyobbítással ellentétben jóval kevesebben „vallják be”, ha alávetették magukat egy szike általi arcfiatalító eljárásnak.

Átláthatóság és Hollywood

Az 58 éves Marc Jacobs divattervező a közelmúltban nyíltan és büszkén mutatta be a közösségi médiában „Semmi szégyen nincs a hiúságban!” címszóval, hogyan pörgette vissza az idő kerekét a deep plane faceliftben úttörőnek számító New York-i dr. Andrew Jacono segítségével (kb. 50 ezer dollárért). De Cher, Kris Jenner, sőt, Jane Fonda sem titkolja fiatalossága titkát, aki azt állítja: „a plasztikai sebészettel egy tízest nyert.” A botox- és töltésbarát Cindy Crawford nyílt lapokkal játszik: „A bőröm minőségét a plasztikai sebészemnek köszönhetem” – nyilatkozta egy korábbi interjújában mondván, nem akar magának hazudni, hogy egy bizonyos kor után a krémek önmagukban nem elegendők. Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész véleménye szerint teljesen egyéni, mikor jön el egy arcplasztika ideje, és az indikációt mindig a pácienssel közösen állítják fel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .