Leonardo DiCapriónak és Károly hercegnek Stella McCartney tartott tárlatvezetést

A filmcsillag, a trónörökös és a divattervező közös nevezője? Naná, hogy a fenntarthatóság!

A környezetvédelem ügyét régóta a szívén viselő Stella McCartney az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájára, a glasgow-i COP26-re egy kiállítással készült, amely a sokatmondó Future of Fashion (A divat jövője) címet kapta, és amely azokat az innovatív megoldásokat helyezi fókuszba, amelyek által környezetkímélőbbé lehetne tenni a ruha- és a kiegészítőgyártást. A divatipar fenntarthatóbbá tétele Leonardo DiCapriót és Károly herceget is érdekli, ugyanis ők is kíváncsiak voltak a brit divattervező elképzeléseire.

Fotó: Owen Humphreys-WPA Pool/Getty Images

Szerdán maga Stella McCartney tartott tárlatvezetést a hollywoodi színésznek és a brit trónörökösnek. A Kelvingrove Művészeti Galériában a divattervező megmutatta nekik a vegán, laboratóriumban előállított gombabőrből készült luxustáskáit és azt a futurisztikus, szintén vegán stoplis cipőt, amelyet a Manchester United sztárfocistájával, Paul Pogbával és az Adidasszal karöltve tervezett.

Fotó: Owen Humphreys-WPA Pool/Getty Images

Leonardo DiCaprio és Károly herceg nem ismerték egymást személyesen, a fenntartható luxusmárka kiállítása azonban remek alkalomnak bizonyult arra, hogy elbeszélgessenek egy kicsit. A jelenlévők szerint a nem mindennapi trió legalább tíz percen át csevegett környezetvédelemről és a zöldebb jövőről. Témájuk akadt bőven, hiszen míg a színész a klímaváltozás elleni harc egyik leghangosabb szószólója Hollywoodban, a trónörökös épp előző nap tartott fontos beszédet a klímakonferencián. Károly herceg kedden arról beszélt, hogy megérti a fiatalok frusztrációját a klímaváltozás kapcsán, a Föld megmenekülésének érdekében pedig összefogásra van szükség.

Fotó: Owen Humphreys-WPA Pool/Getty Images

A rögtönzött tárlatvezetés után a divattervező egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt, amelynek fő témája az állati bőr és szőrme használatának megfékezése volt, de mielőtt még helyet foglalt volna, Stella McCartney elárulta a Hello! magazinnak, hogy Károly herceg „előremutatónak és inspirálónak” találta a kiállítását. És Leonardo DiCaprio reakcióját is megosztotta a nagyközönséggel: „Azt mondta, »Nem hiszem el, hogy te vagy az egyetlen személy a divatiparban, aki ezt csinálja«. Úgy vélem, eléggé ledöbbent, hogy nincsenek olyan pályatársaim, akikkel együtt vívhatnám ezt a harcot.”

Kiemelt kép: Getty Images Forrás: standard.co.uk, tatler.com