Ilyen lesz Diana hercegné és Károly herceg A korona új évadában

Az új jelenetfotó alapján Elizabeth Debicki tökéletes lesz a walesi hercegnő megformálására.

Talán nem vagyunk azzal egyedül, hogy iszonyúan várjuk az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb sorozatának, a brit királyi család életét, azon belül is II. Erzsébet királynő regnálását feldolgozó A korona ötödik évadát. Hogy miért olyan jó ez a sorozat, hogy milyen tanulságokat vonhatunk le belőle, vagy hogy miben tért el például a negyedik évad (amelyben képbe került Diana hercegné és Károly herceg kapcsolata) a való élettől, arról írtunk már a nőklapja.hu-n. Most pedig végre újabb fejleményekről számolhatunk be az 5. évad kapcsán, amelynek ugyan nincs még hivatalos premierdátuma, de szinte biztos, hogy 2022-ben kerül fel a Netflix kínálatába.

Nemrég jöttek ki az új évadról az első jelenetfotók, és végre megtudhattuk, milyen lesz Imelda Staunton színésznő II. Erzsébet királynő szerepében (ő veszi át a szerepet Olivia Colmantól az 5. évadban), most pedig a széria új Diana hercegnőjét és Károly hercegét is megpillanthattuk. (Valljuk be, sokakat nyilvánvalóan ők érdekelték leginkább.)

Imelda Staunton, mint Erzsébet királynő (Fotó: Netflix/Facebook)

Az új jelenetfotó alapján Elizabeth Debicki tökéletes lesz a walesi hercegnő megformálására. A színésznő, akit a rajongók a Tenet, az Éjszakai szolgálat és A nagy Gatsby című filmekből ismerhetnek, Emma Corrintól veszi át a stafétabotot a már idősebb Diana megformálójaként. És hogy ki lesz Károly herceg? 

Elizabeth Debicki kísértetiesen hasonlít a néhai Dianára. (Fotó: Netflix/Facebook)

Dominic West, akit a világ egyik legkultikusabb sorozatában, a Drótban ismert meg a világ, az utóbbi időben pedig például A viszony című sorozat Noah Sollowayaként gyűlölhették vagy éppen szerethettek a nézők. West egyébként nemrég szerepet kapott a Downton Abbey közelgő filmes folytatásában is. 

Dominic West mint Károly herceg. (Fotó: Netflix/Facebook)

A korona 5. évada a 90-es években játszódik, amikor Diana és Károly kapcsolata elég sok csámcsognivalót adott a pletykalapoknak, így az évad minden bizonnyal több drámát tartalmaz majd, mint a sokak által kicsit unalmasnak tartott 4.  Andrew Morton, aki az 1992-ben megjelent, Diana hercegné életéről szóló könyvet, a Diana igaz története – saját szavaival c. könyvet írta, elmondta, hogy az 5. évadban szó lesz a Diana által készített felvételekről, amelyeket a könyv megírásához használt fel, valamint a hírhedt 1995-ös, a brit médiatörténelem leghíresebbé vált interjúráról, a Panorama-interjúról, amelyben a hercegné nyíltan utalt Károly herceg Camillával való viszonyára, mondván: „Hárman voltunk ebben a házasságban, szóval egy kicsit zsúfolt volt”.

Kiemelt kép: Diana és Károly herceg 1993-ban. Fotó: Jayne Fincher/Getty Images