A Dianát alakító színésznő meglepő képet posztolt

A korona című sorozatból ismert Emma Corrin a közösségi oldalán mesélt nyíltan az első mellkszorítójának intim pillanatáról.

A Netflixen futó és a brit királyi család életét feldolgozó A korona (The Crown) című sorozat 4. évadát sokan azért várták, mert ebben tűnt fel végre Diana karaktere, és követhettük nyomon a Károllyal való megismerkedésük és boldogtalan kapcsolatuk alakulásának történetét. A tragikus körülmények között elhunyt walesi hercegné szerepét alakította Emma Corrin, amiért idén márciusban Golden Globe-díjjal jutalmazták legjobb drámai színésznő kategóriában. 

A 25 éves angol színésznő hétfőn este posztolt ki az Instagramra egy fekete-fehér fotósorozatot, amelyen fáslival szorítja le a melleit. A képaláírban megemlékezik arról, hogy mennyire „nagyon intim” pillanat volt a számára, amikor az első mellszorítónak nevezett ruhadarabot megvette. Az angolul chest bindernek nevezett alkalmatosság arra szolgál, hogy leszorítsa viselője másodlagos női nemi jegyeinek domborulatait, éppen ezért főként transzszexuális férfiak (akiknek biológiai neme nő, de a születéskor kijelölt társadalmi nemtől és/vagy biológiai nemtől eltérőnek azonosítják magukat) és nem-bináris személyek használják.

„Mielőtt megvettem az első mellszorítómat, @sirdavidsimon-nal hülyéskedtünk, és csomagoláshoz használt ragasztószalaggal tekertem be magam. Nagyon köszönöm, hogy megörökítetted ezt a pillanatot. Most még minden nagyon új, nagyon cool. Hiszen az egész egy utazás, nem igaz?”

– fogalmazott a színésznő.

Az élesebb szemű rajongók azt is kiszúrták, hogy a poszttal egyidőben a színésznő az adatlapján átálította a megszólítását she/they-re, azaz nőneműként és semleges neműként is hivatkzhatunk rá ezentúl.

Nem mindegy a „nem”

Az angolban – a magyartól eltérően – a személyes névmásokkal meg tudjuk különböztetni a férfi- (he, him), női- (she, her) és semleges nemet (egyes számban: it) is. Akik viszont nem szeretnék a nemüket felfedni, illetve nem érzik magukat bináris nemnhez tartózónak, azaz sem férfinak és sem nőnek sem tartják magukat, esetleg már elindultak a nemmegerősítés útján, azok egy ideje elkezdték a többes számú semleges nemet használni magukra (they, them), ezzel kerülve el a félregenderizálást, ami az angol nyelv sajátosságaiból adódik. Emmán kívül they-ként hivatkozik magára Demi Lovato, Jonathan Van Ness és Sam Smith is.

Emma még májusban coming outolt szintén egy Instagram-posztban arról, hogy „queer királynőnek” tartja magát, de részletekbe akkor és most sem bocsátkozott. (A queer egyébként egy gyűjtőfogalom az LMBTQ-közösségen belül, ide tartoznak azok a személyek, akik nem heteroszexuálisak vagy ciszneműek, tehát nemcsak meleget jelent, hanem mindent, ami eltér a tradicionális nemi identitástól, így az is queernek tekintheti magát, aki úgy érzi, nem fér bele az LMBTQ+ gyűjtőszóba – a szerk.)
Bár a közösségi oldalán nyíltan szokott beszélni érzelmeiről, a szerelmi életét óvja a nagy nyilvánosságtól, így azt nem tudhatjuk, hogy van-e jelenleg valaki speciális az életében, így csak találgathatunk, hogy min is megy keresztül, bár korábban tett már említést egy bizonyos barátnőről. A kép alatt rengeteg rajongó és ismert barát kommentelt, és biztosította támogatásáról és szeretetéről a színésznőt. Paloma Faith énekesnő ezt írta: „Gyönyörű kép”, míg Tommy Dorfman, a 13 okom volt szereplője azt üzente:

„Nagyon szeretlek!”

Rajtuk kívül a sorozatot gyártó Netflix is több szívecskével fejezte ki támogatását.

Emma következő projektje a hamarosan bemutatásra kerülő My Policeman című romantikus drámafilm főszerepe, amely Bethan Roberts azonos című, kritikusok által is elismert LMBTQ+ regényén alapul. A nagy érdeklődéssel várt filmben Harry Styles énekes és David Dawson is szerepelni fognak.

Kiemelt kép: Getty Images