Szabadulás a függőségből – Interjú Dr. Csernus Imre pszichiáterrel és Szabó Győző színésszel

Hogy bezáruljon minden kiskapu. Karafiáth Orsolya interjúja a Nők Lapja Pszichológia 2021/1. számából.

A Toxikoma egészen különleges film: őszintén és nyersen mesél el egy vállaltam igaz történetet a függésről, illetve a függés legyőzéséről. Főszerepben a függő, Győző, akit Molnár Áron Noár alakít, és a terapeuta, Csernus, akit Bányai Kelemen Barna játszik.

– Nagyon kemény a film, de kemény volt már a könyv is amin alapul: Győző 2012-ben megjelent vallomásos regénye. Más megírni, más olvasni, és nagyon más szembesülni a képekkel.
Szabó Győző: Egészen különleges érzés volt látni ezt a folyamatot, de nekem sokat segített, hogy filmes vagyok. Minden nap kimentem a forgatásra, és hiába, hogy mindez már mögöttem van, azért volt egy jelenet, ami megütött. Olyannyira, hogy le kellett üljek. El is sírtam magam. Visszakerültem az időben, hiszen a jelenet pontosan ugyanazon a helyszínen, pontosan ugyanúgy történt. A Katona József Színház öltözőjében, ahová annak idején szénné ütve érkeztem. Na, ott megszűnt a távolság köztem és a szerep között.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Kendőzetlen őszinteség a drogfüggőségről - Szabó Győző és Dr. Csernus Imre küzdelmei és tapasztalatai.
Egy témát feldolgozó mozifilm vajon mennyire képes tükrözni a valóságot?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .