Új rovatok és elgondolkodtató interjúk a kívül-belül megújult Nők Lapja Pszichológiában

A pandémiás időszak mindannyiunkat próbára tett, jelenleg is a változások idejét éljük. Kérdés, hogy felismerjük-e az ebben rejlő lehetőségeket? Évi első lapszámunkban a megújulás szele minket is utolért, így új névvel, új rovatokkal bővülve körbejártuk a témát, és sok más izgalmas cikk mellett elgondolkodtató interjúkat is olvashattok önismeretről, függőségekről és párkapcsolatokról. Tartsatok velünk most is!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a magazin tartalmából!

Galéria | 10 kép

Új rovatok és elgondolkodtató interjúk a kívül-belül megújult Nők Lapja Pszichológiában

Új rovatok és elgondolkodtató interjúk a kívül-belül megújult Nők Lapja Pszichológiában

Fotó megosztása:

Új kezdetek

Minden magazin időről időre megújul, igazodik a világ változásaihoz, kap egy új, még csinosabb borítót, színesebb tartalmat, és bizony, olykor a név is változik. Tizenegy éve olvashatjátok a lapot, melyet néhány évente frissítünk, most pedig új nevet is kapott. A Pszichológia elnevezés is tükrözi, hogy lelki témákkal foglalkozó írásaink szakmaiak, mélyek, minden anyagunkban törekszünk a leginkább hozzáértő szakembereket megszólaltatni.

Ami nem változott, a tartalom sokszínűsége, és az, hogy minden orvosi témával, gyógyítással, terápiával kapcsolatos anyagot az adott téma szakértője ellenőriz. Látjuk, tapasztaljuk, hogy minden eddiginél nagyobb igény van most a lelki segítségre, hiteles tartalomra. A netet elárasztják az önjelölt megmondóemberek, a tapasztalat nélküli “lélekgyógyítók”, a jó szakembereknél pedig több hónapos várakozási idő is lehet. Szükség van a segítségre, a válaszokra. Mi ezt ígérjük, az új név alatt is.

És hogy mivel kezdjük? Természetesen a párkapcsolattal, hiszen a pandémia megcibálta a szerelmünket is alaposan. A bezártság megmutatta egy új oldalát is a házasságoknak, hogy milyen amikor nullahuszonnégyben együtt vagyunk.

Kevés titkosabb dolog van, mint az, mit gondol valaki valójában a hűségről. Mert mondani mindent lehet, statisztikát gyártani, egy kérdőíven beikszelni az örök monogámiát, egyszerű. De hogy igazából, hűséges-e valaki, vagy nem, olykor hosszú évekig titok marad. Megtudni a megcsalást a világ talán legnagyobb fájdalma. Rosszabb minden fizikai kínnál, hisz az elmúlik a fájdalomcsillapítóval, terápiával. Itt nincs gyógyszer, csak az idő.

Először el sem hiszed, hiszen ő nem ilyen, aztán jönnek a fájó tények, a visszatartott, majd éjszaka szabadjára engedett könnyek. Van ennek is gyászfolyamata, a saját hibáink keresése, aztán a másik hibáztatása, az átgondolás, önmagunkba nézés. Majd az első, óvatos randi egy másikkal, a felfedezés, hogy hurrá, megy ez még.  Idő kell hozzá és nagy adag önismeret, hogy ne ugyanolyat válasszunk,  és eljussunk oda, hogy az új kapcsolatot felülírja a régi fájdalmát.

A szexuálpszichológus, dr. Hevesi Kriszta szerint még nagyobb lesz most erre az esély, mert az elmúlt évben inkább a cyber-hűtlenség volt a nagyon elterjedt, most viszont mehetünk emberek közé, várhatóan sokan megrészegülnek a lehetőségektől, hiszen elképesztően éhesek az új élményekre. Szerinte egy megoldás van: az élménygyűjtés a párunkkal, és vigyázni arra, ami jó, ami értékes. Érdemes megfogadni.

Akovács Éva, főszerkesztő