Jennifer Aniston és David Schwimmer bevallották, hogy odáig voltak egymásért.

Május 27-e óta látható a Jóbarátok: Újra együtt című nosztalgiázós showműsor, amelyben újra együtt láthatjuk az ikonikus sorozat szereplőit, a korszellemnek megfelelően egy rakás híresség vendégszereplésével. Kis túlzással az egész világ erről a műsorról beszél, és ugyan a kritikusoktól kapott hideget, meleget (inkább csak hideget, amiatt, hogy végig nagyon felszínes maradt, pedig jónéhány téma megért volna egy izgalmasabb beszélgetést), a nézők imádják. És valóban hiányoznak az olyan komolyabb témák, mint Matthew Perry alkohol- és gyógyszerfüggőgése, vagy hogy mennyire rosszul öregedett néhány poén, azért bőven akad megható jelenet a 100 perces műsoridő alatt. 

Rekord rekord hátán

Minden idők legsikeresebb vígjátéksorozata 10 évadon át futott, 6 egymást követő évadban a legnézettebb vígjáték volt, hetente 25 millió néző kísérte figyelemmel, az utolsó részt pedig 52 millióan látták.

Szinte nincs is ország a földön, ahol ne sugározták volna valahol, és ahol az emberek ne tudnák, hogy ki volt Monica és Ross Geller, Joey Tribbiani, Rachel Green és Phoebe Buffet. És ugyan a Jóbarátok 2004-ben véget ért, azóta is világszerte műsoron van valahol.

Hogy mennyire értékes tartalom, azt az is remekül példázza, hogy 2018-ban a Netflix képes volt 100 millió dollárt fizetni azért, hogy 2019-ben is a kínálatukban maradhasson a sorozat. 

Talán az sem meglepő, hogy az extra epizód máris rekordot döntött: Indiában, ahol először került fel egy streaming szoltáltatóra, öt óra leforgása alatt egymilliószor játszották le.

Jóbarátok: Újra együtt (Fotó: Terence Patrick)

Pszichológusok is foglalkoztak azzal, hogy a nosztalgiaipar miért szárnyal annyira a járvány kitörése óta. A válasz egyébként nem túl bonyolult, hiszen egy olyan sorozat, mint a Jóbarátok pont azt a biztonságos, ismerős érzést adja meg, ami az elmúlt másfél évünkből úgy hiányzott. Tehát nem lepődnénk meg, ha további rekordok is köthetők lennének majd az Újra együtthöz.

A különleges epizód valóban felszínes maradt, de talán pont emiatt derült ki egy tinédzseresen izgalmas titok. Mégpedig az, hogy a Rachelt alakító Jennifer Aniston és a Rosst játszó David Schwimmer bizony nemcsak a szerepük szerint habarodtak egymásba.

Miközben egy világ szurkolt a a popkultúra egyik leghíresebb párosának, hogy jöjjenek már végre össze a képernyőn, egy világ szurkolt volna annak is, hogy a való életben is egy párt alkosson a két színész – ha lett volna jele a vonzalomnak. (Hogy miért szurkolunk annyira az álompároknak, arról a nőklapja.hu-n ebben a cikkben írtunk.) De mivel rajongásuk titkos volt, maradtunk Rachel és Ross párosának támogatói.

Az első csók a kamerák előtt történt

És hogy mikor kattant egymásra Aniston és Schwimmer? Már a széria elején, de az első csókjukra egészen 1995-ig kellett várni. És akkor sem a való életben történt meg a romantikus pillanat, hanem csak a kamerák előtt, hiszen vonzalom ide vagy oda, a két színész kapcsolata végig plátói maradt (vagy legalábbis ezt vallották be a Jóbarátok: Újra együttben).

Jennifer Aniston és David Schwimmer egy 2002-es epizódban (Fotó: Danny Feld/NBCU Photo Bank/Getty Images)

Miután Aniston és Schwimmer újra felolvasták a híres jelenetet, amelyben végre összejön Rachel és Ross, arra terelődött a szó, hogy mennyire odavoltak egymásért, és furcsállták, hogy ezt akkor senki nem vette észre. „De tudtuk.” – mondta Matt LeBlanc, „Persze, hogy tudtuk” – vágta rá a Monicát alakító Courteney Cox. „Emlékszem, egyszer azt mondtam Davidnek, hogy milyen lenne már, ha az országos tévéadásban csókolóznánk először. És először tényleg abban a kávézóban csókolóztunk” – meséli Aniston.

Illetve hozzátette, hogy az egymás iránt érzett rajongásukat egyszerűen becsatornázták szerepeikbe.

Jóbarátok: Újra együtt (Fotó: Terence Patrick)

A színészek bevallották, hogy körülbelül két éven át tartott az erős vonzalom. „Nagyon odáig voltunk a másikért, de ez a két hajó mindig elment egymás mellett, mert valamelyikünk mindig kapcsolatban volt. Szóval sohasem léptük át azt a határt, tiszteletben tartottuk a másik magánéletét – összegezte David Schwimmer.

Jóbarátok: Újra együtt (Fotó: Terence Patrick)

A Jóbarátok: Újra együtt hiába van tele van felszínes gegekkel, az ilyen pillanatokért mindenképpen érdemes megnézni. Ahogyan azokért is, amikor a világ minden tájáról jelentkeznek be rajongók (civilek és olyan sztárok is, mint David Beckham, Kit Harington vagy a BTS nevű K-Pop zenekar tagjai), és arról beszélnek, hogy mit adott nekik a show. A legmeghatóbb talán az, amikor egy ghánai fiatal nő arról beszél, hogy a Jóbarátok szó szerint az életét mentette meg, amikor depresszióval küzdött, de a többiek története is nagyon megható, szem garanáltan nem marad szárazon.

Ha pedig furcsa eredeti hangon nézni a kataktereket, akkor csak nyárig kell kibírnod!

Az ikonikus sorozat legendás magyar hangjai, Kökényessy Ági (Rachel), Kiss Erika (Monica), Nyírő Beáta (Phoebe), Holl Nándor (Joey), Sinkovits-Vitai András (Chandler) és Galambos Péter (Ross) a tervek szerint a következő hetekben elkészítik a szinkront, és még a nyáron elérhetővé válik a lokalizált verzió.

Kiemelt kép: rachel és Ross első csókja a második évadban (Getty Images)