A Kilenc idegen az év egyik legizgalmasabb sorozatának ígérkezik

Ha hiányzik a Hatalmas kis hazugságok, Nicole Kidman új sorozatát valószínűleg szeretni fogod.

A minap derült ki, hogy Nicole Kidman új sorozata, amely magyarul, akárcsak az alapjául szolgáló regény, valószínűleg Kilenc idegen címen fog futni, augusztus 18-án debütál a Hulun az Egyesült Államokban.

Nicole Kidman neve egy ideje önmagában garancia arra, hogy érdekes sorozat várható, hiszen szinte minden tévés produkció, amiben az elmúlt években játszott, megérdemelten lett hatalmas siker. Ott volt a 2017-es A tó tükre második évada, amelynek ugyan nem főszereplője volt, de hatalmasat alakított benne, illetve a megrázó és közben hihetetlenül izgalmas Hatalmas kis hazugságok, vagy éppen a tavalyi ősz legnagyobb tévés durranása, a Tudhattad volna, amelyről mi is írtunk a nőklapja.hu-n. És ha azt mondjuk, hogy a Kilenc idegent ráadásul az utóbbi két sorozat alkotói készítik, akkor máris eggyel több okunk van arra, hogy várjuk a magyar premier dátumát (ami remléhetőleg nem lesz sokkal később az amerikainál).

A történet

Műfaja misztikus thriller lesz, ami a lélek mélyére kalauzolja a nézőket. A regényt (eredeti címe Nine Perfect Stranger) Liane Moriarty írta, csakúgy, mint a Hatalmas kis hazugságokat. A Kilenc idegen 2018-ban jelent meg és 13 héten keresztül vezette a New York Times bestseller listáját. Kilenc ember áll a középpontjában, akik úgy döntenek, hogy befizetnek egy tíznapos gyógyüdülésre. Van, aki fogyni akar, van, aki a válságba jutott házasságát reméli helyrehozni, de olyan is akad, aki egyszerűen csak pihenni szeretne, kiszakadni a hétköznapok taposómalmából. Az isten háta mögötti Oltalom Háza minden tekintetben megfelelő helynek tűnik a céljuk eléréséhez, hogy tíz nap múlva felfrissülve, megújulva térjenek vissza régi életükhöz.

Ám a rekreációs program kissé eldurvulni látszik, és a kilenc idegen azon kapja magát, hogy valamiféle őrült kísérlet alanyaivá válnak,

melynek során a legmélyebb szorongásaikkal és eltitkolt bűneikkel, elfojtott vágyaikkal és letagadott kudarcaikkal kell szembenézniük. No meg a kísérlet eszelős kitalálójának (őt alakítja Kidman) hatalmával.

A szereplőgárda

Nicole Kidman a főszerep mellett a film produceri feladatait is magára vállalta. Ő lesz tehát Masha, a gyógyüdülő vezetője. A sorozatban feltűnik majd Melissa McCarthy, aki végre nem komika lesz: ő az egyik páciens, Francist alakítja. Rajtuk kívül Michael Shannon (A víz érintése), Luke Evans (The Alienist), Bobby Cannavale (Az ír, Mrs. America), Regina Hall (Horrorra Akadva) és Samara Weaving (Három óriásplakát Ebbing határában, Hollywood) is a stáblistán látható. De ahogy említettük, a kamera túloldalán is ismerős nevek dolgoznak azért, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk: a Hatalmas kis hazusgágok kreátora, David E. Kelly íróként és szintán kreátorként van jelen John-Henry Butterworth mellett, a rendező pedig Jonathan Levine, aki például a Fifti-fifti című filmet is rendezte. Vezető producer Kidmanen kívül a regény írója, Liane Moriarty, illetve a Hatalmas kis hazugságok producere, Bruna Papandrea.

Mit is mondhatnánk? Legalább annyira várjuk, mint az elnőkfeleségekről szóló sorozatot, amelyben Michelle Pfeiffer és Viola Davis mellett a fantasztikus Gillian Andersont láthatjuk majd.

Kiemelt kép: Getty Images