Új és régi egy házban – Kiss Gabi lakberendező pilisi otthonában jártunk

Átgondoltság, harmónia és bohém játékosság. A Nők Lapja Enteriőr 2021-es tavaszi számának cikke.

Mindenütt jó, de legjobb otthon. Hogy mennyire igaz ez a mondás, azt megerősíti a családi ház tulajdonosa, Kiss Gabi otthonteremtő ereje, szellemisége Pilisborosjenőn, ahol vendégei lehetünk. Már amikor a kertkapun belépünk, látni az átgondoltságot, harmóniát, ugyanakkor a játékosságot is. Egy piros pad a teraszon, színes állatkák fából, műanyagból a lakás különböző pontjain, hogy ne feledkezzünk meg a humorról. Ugyanis a lakberendezéshez is kell egy csipetnyi!

A kert bontott-tégla lépcsőfokain hamar a lakás szintjére érek, ahonnan szép kilátás nyílik a pilisi dombok irányába. Balra a végtelen természet, jobbra a ház szürkés árnyalatú spalettáin akad meg a szemem. A telek szélén növények jelölik ki a kerítés helyét, ezért egészen a távolba ellátunk. Messze egy lovarda, közelebb egy ligetes barackfaültetvény, mellette pedig mintha szürke vattacsomók lennének, a kora tavaszi levendulák virítanak egy területen. Milyen gyönyörű lesz ez, amikor lila árnyalatba borul nyáron… A távolban kirándulók tartanak a Pilis felé. Gabi, aki lakberendezőként itthon dolgozik, és kisfiának segít a tanulásban, vagy vezeti a háztartást, mindent megmutat a telken. A ház belső tere utóbb kerül sorra, először a kertet és az impozáns faburkolatú teraszt járjuk körbe. „Nagyon szeretünk kint lenni a családdal, ahogy az első nap kisüt, már megyünk is. A tervezés során egy, az épületen túllógó tetőt tervezett az építész, ami a nagy nyári melegben megvéd bennünket a melegtől, olyannyira, hogy nem is kell odabent klímát használnunk. A teraszunk meghosszabbítása a házunknak, kint tudunk étkezni, van saját magaságyásunk, aminek gondozása elsősorban a férjem feladata. Ő ülteti be a növényeket, most még csak a föld van benne, de hamarosan helyükre kerülnek a koktélparadicsom-palánták. A kert alapját egy helyi cég építette meg, így sok hibát kerültünk el, amit mi magunk biztosan elkövettünk volna. Amikor nyaralni mentünk, mindig olyan házat béreltünk a Balaton-felvidéken, ahol lehet bográcsozni, kint üldögélni a barátokkal. Ez az érzés hiányzott az életünkből év közben” – meséli. Hogyan jött az elhatározás, hogy építkezzenek, és miként esett a választás Pilisborosjenőre? – kérdezem Gabit, miközben a frissen készített tejeskávét kevergetem a nappali kanapéján. Igazán jó itt üldögélni, szinte körbeölel a tér és a puha textilek, amik az egész házra jellemzők.

Tizenegy hónap

„A negyedik kerületben éltünk, Káposztásmegyeren, egy emeleti lakásban, és régóta tervezgettünk egy otthont, ahol a kert is életterünk lehet. Sajnos a szüleimet elveszítettem, így már nem kötött minket semmi a kerülethez. Gondolkodtunk nyaralóban is, de végül az tűnt kivitelezhetőnek, ha olyan házat építünk, ami egy nyaralót is helyettesít. 2018-ban költöztünk be, az építkezés tizenegy hónapig tartott, bár van egy-két apróság, ami később került a helyére.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Gyönyörű szobák és egyedi kivitelezések lépésről lépésre.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .