Új és régi egy házban – Kiss Gabi lakberendező pilisi otthonában jártunk

Átgondoltság, harmónia és bohém játékosság. A Nők Lapja Enteriőr 2021-es tavaszi számának cikke.

Mindenütt jó, de legjobb otthon. Hogy mennyire igaz ez a mondás, azt megerősíti a családi ház tulajdonosa, Kiss Gabi otthonteremtő ereje, szellemisége Pilisborosjenőn, ahol vendégei lehetünk. Már amikor a kertkapun belépünk, látni az átgondoltságot, harmóniát, ugyanakkor a játékosságot is. Egy piros pad a teraszon, színes állatkák fából, műanyagból a lakás különböző pontjain, hogy ne feledkezzünk meg a humorról. Ugyanis a lakberendezéshez is kell egy csipetnyi!

A kert bontott-tégla lépcsőfokain hamar a lakás szintjére érek, ahonnan szép kilátás nyílik a pilisi dombok irányába. Balra a végtelen természet, jobbra a ház szürkés árnyalatú spalettáin akad meg a szemem. A telek szélén növények jelölik ki a kerítés helyét, ezért egészen a távolba ellátunk. Messze egy lovarda, közelebb egy ligetes barackfaültetvény, mellette pedig mintha szürke vattacsomók lennének, a kora tavaszi levendulák virítanak egy területen. Milyen gyönyörű lesz ez, amikor lila árnyalatba borul nyáron… A távolban kirándulók tartanak a Pilis felé. Gabi, aki lakberendezőként itthon dolgozik, és kisfiának segít a tanulásban, vagy vezeti a háztartást, mindent megmutat a telken. A ház belső tere utóbb kerül sorra, először a kertet és az impozáns faburkolatú teraszt járjuk körbe. „Nagyon szeretünk kint lenni a családdal, ahogy az első nap kisüt, már megyünk is. A tervezés során egy, az épületen túllógó tetőt tervezett az építész, ami a nagy nyári melegben megvéd bennünket a melegtől, olyannyira, hogy nem is kell odabent klímát használnunk. A teraszunk meghosszabbítása a házunknak, kint tudunk étkezni, van saját magaságyásunk, aminek gondozása elsősorban a férjem feladata. Ő ülteti be a növényeket, most még csak a föld van benne, de hamarosan helyükre kerülnek a koktélparadicsom-palánták. A kert alapját egy helyi cég építette meg, így sok hibát kerültünk el, amit mi magunk biztosan elkövettünk volna. Amikor nyaralni mentünk, mindig olyan házat béreltünk a Balaton-felvidéken, ahol lehet bográcsozni, kint üldögélni a barátokkal. Ez az érzés hiányzott az életünkből év közben” – meséli. Hogyan jött az elhatározás, hogy építkezzenek, és miként esett a választás Pilisborosjenőre? – kérdezem Gabit, miközben a frissen készített tejeskávét kevergetem a nappali kanapéján. Igazán jó itt üldögélni, szinte körbeölel a tér és a puha textilek, amik az egész házra jellemzők.

Tizenegy hónap

„A negyedik kerületben éltünk, Káposztásmegyeren, egy emeleti lakásban, és régóta tervezgettünk egy otthont, ahol a kert is életterünk lehet. Sajnos a szüleimet elveszítettem, így már nem kötött minket semmi a kerülethez. Gondolkodtunk nyaralóban is, de végül az tűnt kivitelezhetőnek, ha olyan házat építünk, ami egy nyaralót is helyettesít. 2018-ban költöztünk be, az építkezés tizenegy hónapig tartott, bár van egy-két apróság, ami később került a helyére.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Gyönyörű szobák és egyedi kivitelezések lépésről lépésre.
Próbáld ki most kedvezményesen!