Tavaszköszöntő receptek és húsvéti finomságok a Nők Lapja Konyha márciusi számában

Ízelítő a márciusi Nők Lapja Konyhából.

Márciusi lapszámunkban a tavaszra hangolódunk, hoztunk nektek reggeliötleteket sonkából, tojásból és kalácsból, tavaszi leveseket friss zöldségekből, mennyi húsételeket és látványos ünnepi desszerteket. Készüljünk együtt a húsvétra!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Tavaszköszöntő receptek és húsvéti finomságok a Nők Lapja Konyha márciusi számában

Tavaszköszöntő receptek és húsvéti finomságok a Nők Lapja Konyha márciusi számában

Fotó megosztása:

 

Testre szabott receptek

Olyan régóta dolgozom együtt a Nők Lapja Konyhás csapattal, hogy rengeteg dolgot tudunk már egymásról. Ezek egyike, hogy pontosan képben vagyok vele, melyik szerzőnk mit gondol a különféle ünnepekről, illetve milyen ételeket szeret ezekre sütni-főzni. A gasztroblogger lányok például ugyanúgy készülnek az adventi időszakra, karácsonyra, mint én, azaz képesek augusztusban előkotorni a karácsonyi kiszúrókat, illetve kidekorálni a házat néhány fotó kedvéért. Ugyanígy nem gond nekik, ha januárban sűrű hóesésben, két korcsolyázás között nyuszi alakú kalácsot kell formázniuk a húsvéti lapszám fotózása miatt. A szemük se rebben, ha olyan finomságot kérek, amihez sok türelem és némi kézügyesség szükséges, lelkesen szerzik be passzoló csomagolást, terítéket is. A férfi szakácsainktól nem szoktam mikulásos-karácsonyfás-nyuszis ételeket kérni, mert meglehetősen csúnyán néznek rám, ha nagy néha becsúszik egy ilyen a többi fogás közé. Viszont simán megsütnek 10-12-féle ínycsiklandó húst egy fotózáshoz, és elképesztő ízeket produkálnak akkor is, ha egyszerű zöldfűszeres levesek vagy citromos ételek a téma. Gábor, a cukrászunk gond nélkül elkészít bármit, amihez csak egy képet mutatok neki, isteni desszerteket kreál hónapról hónapra, de ki tudom üldözni a világból, ha neki kell „cukira és csajosra” díszítenie egy édességet. (Így esett, hogy január végén angyali türelemmel gyártottam a marcipántojásokat a címlapon látható, amúgy mennyei torta tetejére.) A végeredmény azonban számomra mindig meggyőző, lapzártakor úgy érzem, összeállt egy olyan színes, remélhetőleg mindenki ízlését kiszolgáló magazin, amilyet terveztünk. Bízom benne, hogy ez most is sikerült, és minden olvasónk talál benne neki való recepteket, legyen szó böjti fogásokról, húsvéti reggeliről, ünnepi húsokról, vendégváró falatokról vagy éppen a tavaszi hétköznapokra ajánlott ételekről.

Aki még több édességet keres, annak jó szívvel ajánlom március 9-én megjelenő Desszert különszámunkat, amiben minden élethelyzetre mutatunk remek ötleteket – a vigaszsütitől kezdve a vasárnapi desszerten és születésnapi tortákon át a fogyókúrás finomságokig. Remélem, idén már tágabb családi és baráti körben ünnepelhetjük a húsvétot, de akárhogy is alakul, nagyon szép együtt töltött perceket, napsütést és vidám tojásvadászatot kívánok mindenkinek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!