Berúgott a mókuska az erjedt körtétől, és ezt felvétel bizonyítja

Ezzel a kis mókussal inkább baleset történt, de vannak állatok, amelyek egészen tudatosan járnak rá az alkoholra.

A napokban futott végig az interneten az a videó, amiben egy részeg mókus látható. Szegényke, igazából inkább szánnivaló, mint vicces.
Az történt, hogy a minnesotai Kathleen Morlok kint hagyott egy tál körtét a környéken élő állatoknak a terasza korlátján. A baleset aztán az egyik mókussal történt, amit ismernek egy ideje, már el is nevezték Lil Rednek, azaz Kis Vörösnek. Morlok tehát egyszer csak arra lett figyelmes, hogy Lil Red különösen dülöngél, majdnem hanyatt esik, aztán kétségbeesetten kapaszkodik meg a tál peremében.
Morlok a helyi Fox 9 tévécsatornának azt nyilatkozta, hogy egyszer csak rádöbbent, hogy azok a körték már olyan régen álltak kint a tálban, hogy minden bizonnyal megerjedtek, a mókus pedig becsípett az alkoholos gyümölcstől. Már nem mintha ez Lil Redet eltántorította volna, mert tovább eszegetett.

Morlok lefilmezte a mókust, a felvételt pedig feltöltötte YouTube-ra. A tévéseknek azt mondta, hogy egy kicsit azért aggódott a mókusért, de Lil Red másnap újra megjelent a kertben, és akkorra semmi baja nem volt.

Igen, az állatok néha berúgnak

Nem ennek a mókuskának az esete az első, amikor az állatok berúgtak az erjedt gyümölcstől. 2011-ben egy részeg jávorszarvast találtak egy almafa ágai közé szorulva.

Ez a svédországi szarvas annyit evett az erjedt almából, hogy elvesztette az egyensúlyát és az ágak között kötött ki. A szarvast a helyi tűzoltók szabadították ki, majd az állat reggelig a kertben józanodott, míg végül eltűnt az erdőben.
De szóltak már hírek részeg elefántokról és majmokról is – ez utóbbiról a BBC egy kis videóriportban is beszámolt, azaz, hogy hogyan járnak rá a majmok tudatosan az emberek alkoholos italaira St. Kitts szigetén.

Azt gondolnánk, egy akkora állat, mint az elefánt, nem tud annyit enni a kis gyümölcsökből, hogy igazán berúgjon. Ám nemrég egy kutatás bizonyította, hogy az elefánt szervezete nem tudja úgy feldolgozni az alkoholt, ahogyan az emberé.