„Jól” elbújt a mohó kis elefánt egy lámpaoszlop mögé Thaiföldön

Miután lebukott, hogy megdézsmálja a cukornádat.

Mi történt?

Rajtakaptak egy kölyök elefántot, hogy tilosban jár.

Miért fontos ez?

Nem fontos, de nagyon aranyos.

Bűbájos kis történetről számolt be a Daily Mail. Egy mohó kis elefánttal esett meg, hogy beszabadult egy cukornádültetvényre az ország északi részén, Ching Maiban. Ahogy ott jóízűen falatozott, egyszer csak észrevette, hogy emberek közelítenek az úton.
Hova bújjon?
Van az a viccesen sokat emlegetett logika, hogy „ha én nem látom őket, biztos ők sem látnak engem”. Talán ez járt a fejében, mikor behúzódott a lámpaoszlop mögé.

Csakhogy egy kis elefánt hiába kölyök még, akkor is elég termetes és gömbölyded, jobbra is, balra is kilátszott a pózna mögül.

Külön aranyos, hogy amikor az arra járó emberek rávilágítottak a lámpával, hogy jobban lássák, a kis elefánt mozdulatlan maradt, remélve, hogy nem veszik észre.

Ha én nem látom őket, biztos ők sem látnak engem.

Arról sajnos nem szól a híradás, mi történt ezt követően, de reméljük, csupán elhajtották – és azt is, hogy előtte sikerült jóllaknia.

Annyian szabadon, ahányan fogságban

Becslések szerint körülbelül kétezer elefánt élhet vadon Thaiföldön és ugyanennyi fogságban. Amelyek szabadon élnek, a dzsungel mélyén és az ország védett nemzeti parkjaiban barangolnak. Konfliktust az emberekkel az tud okozni, hogy az ember egyre több területet fog be a mezőgazdaság számára – ami világszerte probléma.
Az elefántok egyébként védett állatnak számítanak Thaiföldön, viszont a megölésük legfeljebb három év börtönbüntetést és 1000 bah (kb. 10 ezer forint) pénzbírságot jelent.

Az ázsiai elefánt a második legnagyobb szárazföldi állat, csak rokona, az afrikai elefánt előzi meg a rangsorban. (Fotó: Getty Images)

A thaiföldi elefánt az indiai vagy hivatalos nevén az ázsiai elefánt egyik alfaja, ami például abban különbözik afrikai rokonától, hogy a füle sokkal kisebb, és inkább csak a bikának van agyara. Az ország kultúrájához ősi idők óta hozzátartozik az elefánt, amely 1986-ban veszélyeztetett fajjá vált – ennek ellenére a mai napig használják őket munkaállatként is.

Ez a cikk mindenki számára olvasható, ugyanakkor a nőklapja.hu több tartalma csak előfizetéssel érhető el. Ha regisztrálsz, öt cikket elolvashatsz fizetés nélkül. Ha tetszett az írásunk, regisztrálj, hogy az előfizetői tartalmainkhoz is hozzáférj.