Szakértői tippek szőrtelenítéshez a Nők Lapja Szépség 2020-as őszi számának cikkében.

A nők nagy részének meggyűlik a baja a szőrtelenítéssel, mert a bőr a kezelést követően gyakran begyullad, viszket, ég, kipattogzik. De vajon mit tehetünk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket és elégedettek legyünk magunkkal? Utánajártunk.

A simaság titka

A plakátokon és a filmekben bársonyosan sima női lábakat és kifogástalan hónaljakat látunk, miközben a hétköznapokban sokszor hosszú szoknyával, nadrággal, harisnyával takargatjuk kipattogzott, szőrbenövésekkel tarkított végtagjainkat. Az élet a szőrök világában sem igazságos. A szőke, pihés szőrzetűek, akiknek a szőre eleve alig látható, a szőrtelenítési akciót általában gond nélkül veszik. A déli típusúaknak, illetve az erősebb szőrzettel rendelkezőknek viszont kész küzdelem a simaság elérése. Dr. Pellion Szilvia bőrgyógyász, kozmetológustól megtudtuk, ez nem véletlen. A szőrtüszőgyulladás alapvetően alkati kérdés: a fokozott szőrnövekedéssel, erősebb szőrzettel rendelkezők hajlamosabbak arra, hogy a szőrtelenítés után szőrbenövéssel, irritációval küzdjenek. Némi odafigyeléssel azonban csökkenthetők a panaszok.
„Akár a rendszeres borotválást, akár az epilálást, gyantázást választjuk, mindegyik eljárással mikrosérüléseket okozunk a bőrünkön, és irritáljuk a szőrtüszőnyílásainkat. Minél épebb bőrünk barrier-, azaz védőfunkciója, annál jobban ellenáll a kémiai és mechanikai behatásoknak. Ezt a védőfunkciót a bőr hidratálásával tudjuk leginkább segíteni. A sérülések, irritációk azonban így sem kerülhetők el teljesen, és ezek nemcsak kellemetlenek, de maradandó nyomot is hagyhatnak – magyarázza dr. Pellion Szilvia. – Egyrészt a gyulladás, sebgyógyulás aktiválja a pigmentsejteket, így az irritált szőrtüszőnyílások körül pigmentfoltok alakulhatnak ki. Másrészt a pattanásszerű, begyulladt szőrtüszők barna kis göbökként rögzülhetnek, melyek csak sebészileg távolíthatók el. A megelőzésnek ebből kifolyólag a gyulladások minimalizálása és a pigmentálódás elkerülése a célja.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több praktika a cikk folytatásában!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .