A jelenléte maga a színtiszta nyugalom, írásai utánozhatatlanok. Születésnapunk alkalmából kolléganőnknek tettünk fel tíz és még egy kérdést. A Nők Lapja 2020/42. számának interjúja.

1. Van olyan idézet, amire sokat gondol, ami szerint az életét próbálja élni?
Simon Weil gondolata: „Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.” Lassan kezdem megérteni.

2. A legjobb dolog, amit 30 ezer forint alatt vett?
Egy petróleumfőző. Gyerekkoromban, ha nem gyújtotta be a sparheltet, anyu ilyen gyorsforralón főzött. Hányszor hallottam a kertből: „Pumpáld, mert elalszik!” Kiskőrösön egy ócskásnál vettem ezer forintért.

3. Kitől tanult a legtöbbet az elmúlt év során?
Már nem tudom, hogy kaptam-e, vagy én vettem meg Mustó Péter Csendben születik az élet című könyvét. Megrendítő találkozás volt. Ajánlom minden úton lévő, útkereső embernek. Néhány gondolata:
„Amikor az ember megdöbben azon, hogy ki is lakik benne, már nem képzeli magát ártatlannak, hanem ráeszmél, hogy ő is megszenvedtet másokat.”
„Hinni nemcsak Istenben, hanem embertársamban és saját magamban is azt jelenti: remélem, hogy mind őbenne, mind önmagamban több van, mint amit most látok.”
„Megértettem, hogy az életet nem kell féltenem. Nem kell felfelé húzogatnom a tulipánt a földből, nő az magától. A növekedés nem tőlünk függ. Se a magunké, se a másé.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!