Dobray Sarolta folytatásos regénysorozata a Nők Lapja 2020/42. számából.

Mind sérültek vagyunk valahogyan. Ki úgy, hogy bánt, ki úgy, hogy hagyja, hogy bántsák. Ki végzetesebben, ki kevésbé, ki gyógyíthatóan, ki gyógyíthatatlanul. Van, aki öl a végén, és van, akit megölnek. De van-e mindig világos határ a kettő között? Egy házasság története, két szempontból – egyszer a nőéből, máskor a férfiéból. Két valóság, egy tető alatt.

Péter a homlokához érintette a tenyerét, folyt róla a víz. Már vagy a tizedik gyerek jött oda hozzá az óvodai ünnepségen, hogy őket is dobja fel a levegőbe. Péter érezte, hogy fogy a türelme, de az a sok anyuka körös-körül majd elolvadt a gyönyörűségtől, színes kis pillangók voltak, és ez némiképp kárpótolta Pétert. Sőt. Pár perc múlva már a felnőtteknek magyarázott, azok meg csak itták a szavait, mindig egész kis hallgatóság gyűlt köré, mert Péter mondandójában – valójában, vagy csak látszólag – ott világított a hozzáértés a világ ezerféle ügyeihez. Épp a malájokról állt elő valami érdekes, kevéssé ismert statisztikával, amikor egy magas, jóvágású apuka hasított bele ebbe a bűvkörbe azzal, hogy megjegyezte, az ő szerény antropológiai szaktudása szerint Péter százmillióval tévedett.
Péter nem mond erre semmit, viszont egyik pillanatról a másikra mintha a mélybe zuhanna, mintha kirántottak volna a kezéből mindent, ami az előző fél órában olyan elegáns könnyedséggel ült a nyitott tenyerén. Ki csinálja ezt vele? Kik…? Körülnéz. Csupa hazug, mézesmázos arc. Léna persze remekül érzi magát. Ó, hogy „csacsog” azzal a tapsifülű apukával! Az anyák meg csak röhögcsélnek tovább, és tömik magukba a berlinert meg fasírtot, lám, nem véletlen az a sok löttyös has meg toka, meg segg, nem, dehogy pillangók ezek! Tehenek. Persze Lénának könnyű, ez az ő közege, ki tudja, miket beszélnek össze reggelente a büfében. Nyilván a férjeikről panaszkodnak. Biztos Léna is ezt csinálja, panaszkodik róla például annak az Ornella Muti-szerű nőnek, aki most őt bámulja. Péter tudta, hogy a nő – valami Edit – jóban van Lénával, mintha Léna mesélt is volna róla neki valamit, valamikor, persze hogy mit, arról Péternek fogalma sem volt. Hát jó. Odalépett a berlineres tálhoz, a nő mellé. Sima ügy, a nő szeme elkerekedett, csak úgy süt belőle az akarás, nem is csoda, hiszen Péter kedves és segítőkész, igen, a hangja selymes, de mégis határozott. Ez az Edit pedig nem túl okos, ellenben egész formás, a korához képest. Hegyes-völgyes, úgymond. És egészen lázba jön a lovaktól, ahogy Péter mesél róluk. Péter bedobja, hogy egyszer megmutathatná neki az új fedeles lovardát. Léna közben egészen belebújik abba a nagy fülű pasasba. Ki ez? Nem, Léna nem bír magával, Lénát jobb volna nem engedni emberek közé.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Léna és Péter története tovább folytatódik.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .