A Nők Lapja 2020/40. számának riportja.

Anna pedagóguscsaládba született, kamaszkora óta a gyorsaság megszállottja. Dartsban és pókerben profi, de imád lekvárt főzni és motorozni is. Elkísértük járőrözni, hogy megtudjuk, hogyan telik egy napja.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság M7 Autópálya Alosztályának főhadiszállása egy lapos, szürke épület az M7-es 63-as kilométerkövénél. Itt találkozunk Annával, a fiatal törzsőrmesterrel. Sötétkék nadrág; fehér, váll-lapos, rövid ujjú ing; hosszú, vörös haj; hangsúlyos szempilla. Azt mondja, van helyszínelős kezeslábasa is, de mai szolgálatellátása miatt „csinibe” öltözött. Kiáll a garázsból, és már indulunk is. 
– A sebességméréstől kezdve a biztonsági öv ellenőrzésén át személyi vagy anyagi káros baleseteknél is helyszínelünk, ezért az autópályán olyan rendőrök teljesítenek szolgálatot, akik már többéves tapasztalattal rendelkeznek – magyarázza. – Ha szabálysértést észlelünk, követjük az autót, kivezetjük a legközelebbi pihenőbe, és intézkedünk.
Ahogy rójuk a kilométereket, Anna a szakmai életéről mesél.
– Először közrendvédelmi járőrként kezdtem a pályafutásom, Bicskén. Az ittas vezetők kiszűrése a járműforgalomból különösen izgalmas számomra. Egyszer a szomszédok kihívtak minket egy hangos farsangi buli miatt. Amikor megjöttünk, ölelgetni kezdett bennünket a társaság, hogy milyen jó a jelmezünk, igyunk egy pálinkát. Percekig tartott, mire elhitték, hogy valódi rendőrök vagyunk. Emellett súlyos, halálos balesetekkel is foglalkoztam, és hallgattam ki tanúkat, gyanúsítottakat is. Egyszer előfordult, hogy négy gyerek égett bent egy autóban. Hivatásomból adódóan meg kellett tanulnom kezelni a nehéz eseteket is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több érdekesség Anna munkájáról, és arról, hogyan telik egy napja.
Próbáld ki most kedvezményesen!