A Nők Lapja 2020/40. számának Kert rovata.

A szobanövények gondozásakor fontos, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol az eredeti élőhelyükhöz hasonló körülményeket tudunk biztosítani számukra. A megfelelő fényviszonyok mellett az optimális páratartalomról és hőmérsékletről, valamint az öntözés gyakoriságáról is jó, ha van információnk.

Hálószobába: légtisztító hatásúak 

A hálószobában érdemes olyan növényeket tartanunk, melyek tisztítják a levegőt, megkötik a benne található vegyi anyagokat, és sok oxigént termelnek. A légtisztító növények elsősorban arról ismertek, hogy nagy levélfelületük van, virágaik aprók vagy nincsenek. Szellőztetéskor ügyeljünk rá, hogy ne érje őket huzat. Kevés törődést igényel az anyósnyelv (Sansevieria trifasciata), mely az egyik legjobb levegőtisztító. Nem szereti a túl sok vizet, csak akkor öntözzük meg, amikor földjének teteje kiszárad. Légfrissítő hatásáról is ismert az ékes leveleivel díszítő madárfészekpáfrány (Asplenium nidus), mely a szórt fényt kedveli. Földjét tartsuk mindig nedvesen, leveleit – főleg télen – kézi permetezővel locsoljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Így gondozzuk a szobanövényeket a lakás különféle helyiségeiben.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .