„Örök rajongója vagyok” – Dömölky Dániel mesél édesanyjáról, Takács Katalinról

Ilyennek látja édesanyját Dömölky Dániel fotográfus. A Nők Lapja 2020/40. számának Anyám és én című rovata.

A Hajnali háztetők nemcsak művészileg különleges film, hanem azért is, mert a női főszerepet a rendező Dömölky János felesége, Takács Katalin játszotta, és néhány pillanatra felbukkant benne akkor még csecsemő kisfiuk is. A ma már felnőtt és fotográfusként dolgozó Dömölky Dániel Szegő Andrásnak mesélt az édesanyjáról.

– Amikor felvetődött, hogy a csodás színésznőről, Takács Katalinról a fiaként te beszélnél, aki az egyik szeretett fotósunk vagy, az is felmerült, érdekes lenne, ha a te képeid szerepelnének a cikk mellett. Előbb tetszett neked az ötlet, aztán jelezted, hogy mégis jobban örülnél, ha valaki más fényképezne benneteket.
– Gondoltam, miért szalasszam el az alkalmat, hogy minket fotózzon valaki más, és neki kelljen azzal megküzdenie, hogy kihozza belőlünk a legjobbat. Profikkal dolgoztok, érdekelt, hogy akit megbíztok, kívülállóként milyennek lát minket, mit lát fontosnak bennünk, milyennek érzékeli a kapcsolatunkat.  Különösen, amikor kiderült, hogy Falus Kriszta lesz az.

– Azt tudod, hogy Krisztának a mamád a kedvenc színésznője? Valamelyik születésnapjára mindenki Kriszta kedvenceit hozta, de én lettem a győztes, mert Takács Katalinnal állítottam be hozzá.
– Ezt nem tudtam, de nagyon érdekes. Így fonódnak össze rejtett szálak az életben. Te biztosan többet is tudsz édesanyámról, mert már jóval korábban lettetek barátok, mint ahogyan én megszülettem.

– Azért sokkal többet nem tudok róla! Mindig éreztem valami rejtélyességet, szemérmességet benne. Talán ez a titokzatosság is tette ilyen nagy színésszé.
– Érdekes, mert számomra ő annyira nyitott, őszinte! Mindent látok rajta villanásokból is.

– Más a kódod hozzá. Te mikor fényképezted őt először?
– Hadd gondolkozzak… Persze, kérdés, hogy csak úgy magamnak, vagy megrendelésre.

– Bármelyik.
– Tizennégy-tizenöt éves koromban, úgy emlékszem, családi képhez.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több kérdés és válasz Takács Katalinról az interjú folytatásában.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .