A járványidőszak időnként bosszantó nehézségekkel terheli meg a mindennapjainkat. Sokszor azt érezzük, hogy ennek soha nem lesz vége, és csak mindig rosszabb lesz. Miközben vannak szülők és gyerekek, akiknek a gondjai járvány nélküli is sokkal nagyobbak, mint egy átlagos családnak. A #mosolyfutás őértük is szól.

Mi történt?

Elindult a #mosolyfutás, a beteg gyerekeket segítő Mosoly Alapítvány jótékonysági edzésprogramja.

Miért fontos?

Az edzésprogramot bárki, bármikor, előzetes képzettség nélkül elkezdheti. A cél kettős: a futást és a meditációt ötvöző egyszerű gyakorlatok lehetőséget teremtenek a testi-lelki feltöltődésre ebben a nehéz időszakban, ugyanakkor felhívja a figyelmet az alapítvány munkájára és támogatásának lehetőségeire. Mert a mindenkinek megterhelő időszak sokaknak még inkább nehéz, köztük a tartós kórházi kezelésre szoruló gyerekeknek és családtagjainak is. Az ő helyzetükre próbálja felhívni a figyelmet ezzel a programmal a Mosoly Alapítvány.

Tovább olvasnál? Erről lesz még szó:

  • Mit jelent a #mosolyfutás?
  • Hogyan nyújt a Mosoly Alapítvány lelki fájdalomcsillapítást azoknak a gyerekeknek, akik tartós kórházi kezelésre szorulnak?

Edzés, meditáció, stresszoldás, feltöltődés, jobb alvás – a futás ezt mind egyszerre tudja adni. Most egy különleges edzésprogramhoz csatlakozhatsz, amely segít a testi-lelki egyensúlyod megtalálásában. Ez a #mosolyfutás, amely olyan önismereti módszerekre épít, mint a jóga, az autogén tréning, a meditáció, vagy a mindfulness, melyek alappillére – ahogy a Mosoly Alapítvány közleménye fogalmaz – a testi érzetekre irányuló, elfogadó figyelem, és a testben való tudatos jelenlét erősítése. Sokan nem tudnak egy helyben ülni és befelé figyelni. A repetitív mozdulatsorok miatt nekik ideális sport a meditáláshoz a futás. Ez a különleges edzésprogram a Mosoly Alapítvány terapeutáinak tapasztalatain alapul. Az ígéretek szerint már az első gyakorlatoktól javulhat a koncentráció, a közérzet, az alvás minősége és csökkenhet a stressz-szint. Semmi mást nem kell tenni, mint felmenni az alapítvány honlapjára, kattintani az első hanganyagra, amelyet hallgathatsz bemelegítés előtt vagy közben, majd indulhatsz is. Érdemes folyamatosan követni az oldalt, mert az alapítvány edzői rendszeresen újabb, egymásra épülő gyakorlatokkal jelentkeznek.

(Forrás: Mosoly Alapítvány/Vass László)

Az edzésprogram egy támogatói felhívás része is, amellyel a tartósan beteg gyerekek gyógyulását segítheted.

Mit is csinál a Mosoly Alapítvány?

A több mint 20 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. A kórházi terápiás foglalkozásaik és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaik Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartanak mintegy 800 gyerek részvételével. A Mosoly Alapítvány küldetése, hogy a tartós kórházi kezelésre szoruló gyerekeknek nyújtson „lelki fájdalomcsillapítást” professzionális mese- és művészetterápiás módszerek segítségével. A terápiás foglalkozások segítenek a gyerekeknek abban, hogy könnyebben tudjanak megbirkózni a helyzetükkel, elfogadják a sokszor fájdalmas kezeléseket, és a gyógyulásra tudjanak koncentrálni. Terápiáikat ingyenesen biztosítják a beteg gyerekeknek – és nem egyszer a családjuknak is –, ami nem lenne lehetséges sokak elkötelezett anyagi támogatása nélkül.

Az alapítványnál fontosnak tartják kiemelni: a tevékenységük nem alternatívája, hanem kiegészítője az orvosi kezeléseknek. Munkájukat az egészségügyi intézmények szakembereivel szoros együttműködésben végzik, így az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében. Ehhez a munkához adhat támogatást az, aki bekapcsolódik a #mosolyfutás edzésprogramba.

Ha tetszett a cikk, regisztrálj, hogy hozzáférj az előfizetői tartalmainkhoz is!

(Kiemelt kép: Mosoly Alapítvány/Vass László)