Asztrobeszélgetés a Nők Lapja Ezotéria 2020/5. számából.

Pataki Zita azon kevesek közé tartozik, akiknek a sors már gyermekkorában megmutatta a saját útját. Ez az oka többek között annak, hogy bármilyen nehézségeken is kellett keresztülmennie az utóbbi időben, mégis mosolygós, boldog és kiegyensúlyozott.

Pataki Zita – műsorvezető és időjós – születési horoszkópjából nemcsak az olvasható ki, hogy rendkívül erős egyéniség, hanem az is, hogy karmikus feladata az állami gondozásban lévő gyermekek és az őket örökbe fogadni kívánó szülők segítése. A konstellációk alapján elmondható, hogy neki kell a gyermekek és a szülők között közvetíteni.

Azért érdekes, amit mondasz, mert még gyermek voltam, amikor az örökbefogadással találkoztam. A szüleim ünnepekkor kihoztak a nevelőintézetből olyan gyermekeket, akiket senki sem keresett, akik nem kellettek. Így szerető közegben ünnepelhettek.

Mikor kerültél kapcsolatba tevőlegesen az örökbefogadással?
A húszas éveim elején, amikor elvégeztem a tanárképző főiskolát. Nem tanítani kezdtem, hanem a Gyermekvédelmi Intézetnél (régen GYIVI, ma Tegyesz) helyezkedtem el, mint örökbefogadással foglalkozó előadó. Látogattam az otthonokat, megismertem a gyerekeket, és így hatékonyan tudtam fellépni az érdekükben: kerestem nekik örökbe fogadó szülőket, vagy épp először örökbe adhatóvá nyilvánításukat kérelmeztem, persze a gyám nevében. Akik szerettek volna Pest megyében örökbe fogadni, szintén nálam jelentkeztek, aztán később a „párosításnál” is jelentős feladatot kaptam, hiszen közvetlenül én ismertem csak a leendő szülőket és a gyermeket. Legalább száz sikeres esetet vittem végig.

Szerencsés vagy, hogy a sors már egészen fiatalon megmutatta, mivel kell foglalkoznod.
Sok konferencián vettem részt, amely az örökbefogadással volt kapcsolatos. Majd elvégeztem a jogi egyetemet, és a diplomamunkámat a gyermekvédelemből, a csecsemőgyilkosságokból írtam.

Mi mással is foglalkozhatnál még, mint a halállal!? Hiszen, amikor megszülettél, akkor nemcsak a Nap, hanem a Merkúr és az aszcendensed is a Skorpió jegyében volt. Az asztrológiában ez a jegy az elmúlással hozható kapcsolatba.
Tizennyolc éves koromig minden születésnapomat a temetőben töltöttem, hiszen épp mindenszentekkor születtem. Nagykorúvá válásomkor azt kértem anyukámtól, hogy otthon szeretnék maradni. Ám ők ne zavartassák magukat, nyugodtam menjenek. A 18. születésnapomat egyedül ünnepeltem, de a család végül úgy döntött, hogy ezek után engem ünnepelnek november elsején. Ahogy anyukám fogalmazott: az életre szavazunk, hiszen a halottakkal korábban vagy később is foglalkozhatunk.

Visszatérve az örökbefogadásra, a születési horoszkópod szerint azért kellett televíziós munkát végezned, hogy ismert legyél. Így állhatsz az élére egy olyan csoportnak, amely segíti a családokat a nehezített gyermekvállalásban.
Ebben sok igazság lehet, mert húsz éve vagyok képernyőn, és igazán ismert akkor lettem, amikor a meddőséggel, a lombikkal kapcsolatos élethelyzetet felvállaltam. Az utolsó lombik című film készítésekor a lelkem legmélyén éreztem, hív ez a feladat, nem lesz baj, ha kiteszem a lelkem, ha önmagamat adom. Ezért hoztam létre egy alapítványt, amellyel sok családnak segítséget tudok nyújtani.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Asztrobeszélgetés Pataki Zitával.
Próbáld ki most kedvezményesen!