„Már nem profi modell vagyok, hanem önmagam” – Címlapinterjú Pataki Ágival

Hajas és nem hajas kérdések a Nők Lapja 2020/38. számának címlapinterjújában.

Pataki Ági megjelenését évtizedek óta etalonnak tekinti sok magyar nő, ezért keltett akkora feltűnést, hogy a karantén alatt úgy döntött, nem vesződik többé a hajfestéssel. Volt lap, amely ezt úgy kommentálta, hogy a modellből lett filmproducer „döbbenetes fotóval sokkolta rajongóit”. Tényleg olyan sokkoló, ha egy nő megmutatja a valódi színeit?

– El tudod mesélni az élettörténetedet hajszínekben?
– Kislányként szürke egérnek indultam, majd kicsit színesebb szürke egér lettem. Igazi szőke sosem voltam, soha nem vettem a bátorságot, hogy nagyon szőke legyek. De voltam vörös is, amihez viszont kell merészség. Azt azért csináltam, nehogy rám unjanak a szakmában, ám a vörös sok volt az egyéniségemhez, ezért visszatértem a nem igazi szőkéhez, és abban töltöttem évtizedeket.

– Gondoltad, hogy ekkora szenzációt keltesz majd természetes színeddel?
– Meg sem fordult a fejemben, azzal azonban számoltam, hogy lesznek, akik mellém állnak, és akadnak majd ellenzői. A többség megerősített a döntésemben, de azért voltak, akik közölték, hogy öregít, és most húsz évvel idősebbnek nézek ki. Ezzel én tökéletesen tisztában vagyok, de hol van előírva, hogy az embernek fiatalítania kell magát?! Nem szeretnék öregebbnek tűnni, de fiatalabbnak sem feltétlenül. A célom, hogy érdekes és stílusos legyek.

– A világban ez erős trend most, sok modell köszönheti karrierje felívelését az ősz hajnak.
– Engem az inspirált, hogy életfilozófia áll mögötte. Jane Fonda, Helen Mirren és Maye Musk is tudatosan mondott le a fiatalos megjelenéséről, és vállalta be az életkorát. Mindez nem a hajszínről szól, hanem arról, hogy valaki mit vállal vagy mit dugdos.

– Ez végleges döntés a részedről? Mert biztos, hogy abból is médiacirkusz lenne, ha pár hónap vagy év múlva visszaváltoznál szőkére.
– Soha életemben egyetlen döntésemet sem szántam véglegesnek. Nem mondtam, hogy soha nem fekszem kés alá, örökre ősz maradok, vagy kizárt, hogy elválok. Nem teszek ilyen kijelentéseket, mert nem tudhatom, merre változom. De mivel a mostani döntésem nem véletlenül érett be, valószínű, hogy nem fogom meggondolni magam. Mint a házasságban, azt is azért köti az ember, mert azt reméli, a fogadalma örök érvényű lesz.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen ismét óriásplakáton viszontlátni az arcát, és milyen a kapcsolata a férjével, illetve saját magával?
Próbáld ki most kedvezményesen!