Dobray Sarolta folytatásos regénysorozata a Nők Lapja 2020/34. számából.

Mind sérültek vagyunk valahogyan. Ki úgy, hogy bánt, ki úgy, hogy hagyja, hogy bántsák. Ki végzetesebben, ki kevésbé, ki gyógyíthatóan, ki gyógyíthatatlanul. Van, aki öl a végén, és van, akit megölnek. De van-e mindig világos határ a kettő között? Egy házasság története, két szempontból – egyszer a nőéből, máskor a férfiéból. Két valóság, egy tető alatt.

Igen, ő volt az első, a legelső a világon, aki meglátta Bede Mihályt, ahogy az a kicsi fej, az a vértől csatakos micsoda borzalmasan és gyönyörűen megjelent Léna lábai között. A köldökzsinór úgy roppant el Péter kezei között, mint a friss alma, vagy inkább mint a kétágú csirkecsont, amikor az embernek kívánnia kell valamit, de Péter nem kívánt semmit, mert abban a pillanatban ott volt minden, amire valaha is vágyott.
Ezenkívül nem is emlékezett pontosan, hogyan történt. Mintha egy fátylon át látta volna a szülőszobát, hiszen a szeme csupa könny volt, elmosódott az orvos arca, a szülésznőé is, ahogy vezényelt, „most nyomjon!”, szólt az a hülye Csajkovszkij, amit Léna választott, ki tudja, miért, összegabalyodott a csipogó hangjával, meg a fiuk kihangosított, puha és mély szívverésével, tadamtadamtadadammm, egészen abszurd szimfónia. Talán csak álom…
Más dolgokkal kapcsolatban is előfordult Péterrel ilyesmi, hogy nem volt benne biztos, valójában megtörtént-e, vagy csak álom volt az egész, egészen apró hülye dolgokkal is, mondjuk, hogy kiteregette-e a ruhákat, de a mai napig nem tudta például eldönteni azt sem, hogy tizenegy évesen, azon az esőbe fulladt napon, amikor a húga belezuhant abba a nyomorult kútba, valóban ő, Péter ugrott le az istálló tetejéről, vagy Ilona és Ernő szedték le onnan, és azok a csupa kék és sötétlila nyomok a testén meg a repedések a csontjaiban a zuhanástól vagy az anyja és a nevelőapja kezétől származtak-e. Egyszer egyiket hitte álomnak, máskor a másikat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Léna és Péter története tovább folytatódik.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .