Egy téma, amiről nem lehet eleget beszélni. A Nők Lapja 2020/34. számának Család rovata.

Az evészavar nemcsak az érintett, hanem az egész család betegsége. Itthon a 90-es években egyre nőtt az esetek száma, a 2000-es évek második felétől viszont stagnál, talán csak azért, mert sokan nem jutnak el orvoshoz. Miért tinikorban kezdődik? Milyen testi szövődményei lehetnek? Hogyan segíthet a család többi tagja?

„Tudom, milyen gáz és egészségtelen az evészavar, amivel küzdök” – így kezdődik a videó, amelyben egy fiatal anorexiás lány megmutatja, mit eszik egy nap. „Reggelire pár szelet alma és banán – mind megettem, mert egy falánk disznó vagyok – mondja. – Ebédre két tojásfehérjéből rántotta, mellé paradicsom, cukkini és répa. Uzsonnára megint gyümölcs. Később nem bírtam magammal, és megettem három kocka csokit tejeskávéval. Ezzel 280 pluszkalóriát vittem be, ezért muszáj volt addig hánytatnom magam, amíg ki nem ürült a hasam. Normális esetben nem vacsorázom, de ma a nagynéném jött vendégségbe, ezért muszáj volt. A tervezett napi 900 kalória helyett így 971-et vittem be. Elbuktam, ami nem túl meglepő.”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mikor kezdődnek általában az evészavarok?
Milyen ma a táplálkozáshoz fűződő viszonyunk?
Hogyan segíthet a családterápia a bajban?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .