Történelmi nevet visel, de mindenki íróként gondol rá. Pedig dolgozott dramaturgként, sőt rendezett is, volt miniszter, az írószövetség elnöke, országgyűlési képviselő. És leginkább a nők legnagyobb tisztelője. A kilencvenéves íróval Szegő András beszélgetett. Szegő András interjúja.

– Más esetben a legegyszerűbb dolog a névjegy megírása. Odafirkantja az ember az illető nevét, foglalkozását, és ezzel készen is van. Most zavarban vagyok, mert egyrészt a nevedet sem tudom. Arthur vagy Gábor?

– Csak ne ez legyen a cikk témája, mert lassan másról sem érdeklődnek! Elmondom gyorsan. Születésemkor felmenőm tiszteletére az Arthur nevet kaptam, ám amikor elkezdtem publikálni, atyai barátom, Sík Sándor – aki Radnóti lelkiatyja is volt – azt tanácsolta, nem szerencsés egy történelmi névvel a közszereplői pályára lépni, változtassak nevet. Így lettem Görgey Gábor, és magánemberként is ezt használom több mint ötven éve.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .